Jezelf (te) serieus nemen | YSE

0
Leestijd: 2 minuten

Iedereen doet in zijn leven behoorlijk domme, gênante en idiote dingen. Tja, het leven loopt soms nu eenmaal anders dan verwacht.

Gênante momenten

Je struikelt tijdens je sollicitatie over niks en begint je gesprek gestrekt op de vloer, je moet tijdens een meeting niezen en laat per ongeluk een scheetje, je beseft je pas dat je de WC-deur niet op slot hebt gedaan op het moment dat je collega per ongeluk binnenvalt (“aaah deze is bezet”), de WC die niet doorspoelt tijdens het eerste bezoek aan je schoonouders, WC-papier aan je schoen… een hoop gedoe met WC’s eigenlijk!

Jezelf (te) serieus nemen

Natuurlijk zijn er momenten die we serieus moeten nemen. Maar het gebeurt te vaak dat we onszelf onnodig gestresst maken, druk op leggen of denken dat de wereld vergaat…en dat alleen maar omdat we onszelf oh-zo-serieus nemen! Heb je een slechte dag vol met ongemakkelijke en frustrerende momenten? Lach om jezelf, de situatie of in het algemeen! Als je jezelf iets minder serieus kan nemen, kan je de humor van situaties inzien, zie je positieve kanten aan rottige omstandigheden en ben je beter in staat op de te dealen met dat meter lange stuk wc papier dat uit je panty steekt tijdens je eerste grote salespresentatie. Het is maar papier, komt wel goed!

Jezelf te serieus nemen kost niet alleen heel veel breincapaciteit die je ook kan besteden aan het krijgen van de ingeving van de dag, maar heeft ook andere nadelige gevolgen;

Zo nemen anderen je juist minder serieus, kunnen alle situaties (klein en groot) ellendig voor je worden, ontdek je nooit nieuwe kanten van jezelf omdat je geen nieuwe onzekere dingen uitprobeert en gaat je stresslevel door het dak! Jezelf te serieus nemen draagt niet altijd bij aan een beter resultaat.. Trust me, I’ve been there!

Wil je dus alles uit je dag halen, ondanks dat stuk ontbijt tussen je tanden, neem jezelf dan niet te serieus; heb een gezonde dosis humor en lach zo af en toe eens om jezelf.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.