Wat doe je nou als Digital trainee bij YSE?

0
Leestijd: 4 minuten

Een digital trainee bij YSE. Iemand die enthousiast wordt van digitale innovaties en technologische oplossingen. Iemand die interim opdrachten doet in Digital transformation, Service design & product development en Future business. Iemand die organisaties klaar stoomt voor de toekomst door ze te veranderen, verbeteren en nieuwe oplossingen te vinden.

Klinkt interessant, dat zeker. Maar wat doe je dan precíes? Mocht je dat willen weten dan zit je hier goed! We hebben een aantal opdrachten voor je op een rijtje gezet.

Patrick – Projectleider – Implementatie – Lely – 6 maanden
Lely levert innovatie oplossingen voor de melkveehouderij sector, bijvoorbeeld melkrobots of geautomatiseerde oplossingen om vee efficiënter te kunnen voeren. Om deze machines te onderhouden en te voorzien van reparaties zijn losse onderdelen nodig.

Om de Lely Centers te voorzien van de juiste onderdelen is Lely een partnership aangegaan met een logistieke  dienstverlener. Deze samenwerking betekende een fysieke verhuizing van de voorraad en een koppeling van de systemen.

“In mijn rol als projectleider outbound zorgde ik er samen met het outbound team voor dat de uitgaande stroom van goederen goed verliep. Deze implementatiefase is inmiddels achter de rug en nu ben ik bezig met de optimalisatie van processen. Zo ben ik momenteel bezig met de ontwikkeling van een Customer Journey Map. Leuk dat mijn rol steeds verandert.”

David – Projectleider – Innovatie – BDR Thermea Group – 10 maanden
BDR is het moederbedrijf van allemaal bedrijven wereldwijd die in de klimaatsbeheersing zitten. Denk bijvoorbeeld aan de CV ketels van Remeha in Nederland en zonnenpanelen in Spanje. BDR is druk bezig met digitaliseren.

Zo wilde BDR voor alle landen in West-Europa de requirements ophalen voor digitale services voor verschillende klantgroepen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de temperatuur in je woning via Google Home of een app waarin servicemonteurs op afstand de waardes van de ketel van klanten kunnen aflezen.

“Ik heb samen met de lokale groepen customer journeys en proof of concepts gemaakt. Ook heb ik de groepen agile en scrum leren werken. De fase daarna hebben we de requirements omgezet in services en heb ik meegeholpen met het opzetten van een nieuwe afdeling. In totaal heeft mijn opdracht 10 maanden geduurd. In die tijd is het ons gelukt in meerdere landen de eerste services al op de markt te krijgen. Super tof dat je zo’n concreet resultaat neerzet.”

Micha – Consultant – Datastromen – ABN AMRO – 6 maanden
ABN koopt informatie (data) in en informatie loopt door de systemen. Met die informatie wordt wat gedaan en dan komt het uiteindelijk bij de klant terecht. Voorbeelden zijn simpelweg “wat is de naam van een aandeel?” maar ook “wat is de koers en hoe volatiel is deze koers?”.

Iedereen binnen ABN wist van zijn eigen systeem welke informatie hij of zij kon gebruiken maar weinig mensen hadden het totaalbeeld. Micha was voor zijn opdracht ‘data steward’.

“Ik keek naar de datastromen achter het “beleggen landschap”. Ik heb geholpen om dit in kaart te brengen. Dit heb ik gedaan door heel veel mensen te spreken en te kijken hoe en waar we wat konden verbeteren. Aan het eind van mijn opdracht heb ik een visualisatie opgeleverd en concrete tips gegeven. Dit heb ik gepresenteerd voor ruim 100 man en Lotte (Projects trainee bij YSE) is nu bezig met één van deze verbeter ideeën.”

Britt en Anne – Consultant – Innovatie – Mosadex Groep – 8 maanden
Mosadex Groep is totaalleverancier in de farmaceutische zorgmarkt en heeft een nieuwe strategie geschreven hoe zij de komende drie jaar hun positie in de farmacie wereld kunnen versterken en behouden. Om die strategie ook echt werkend te krijgen in de organisatie hebben ze een support team opgezet.

Britt en Anne zitten samen in dat support team. Het gebeurt niet heel vaak dat YSE’ers samen op opdracht zitten maar dit is natuurlijk wel heel leuk!

“Kortgezegd helpen wij de organisatie om de strategie te vertalen naar concrete projecten om de apothekers wereld te innoveren. Nu zitten we in de fase waarin de projecten worden opgestart. Onze rol is het begeleiden van Design Thinking sessies en te helpen om agile te gaan werken maar ook echt meewerken in een aantal projecten met onderwerpen die ons aanspreken.”

Milou – Product Owner – User Experience Researcher – Schiphol 8 maanden |
Schiphol wil de waarden van hun producten maximaliseren om zo het werk van hun medewerkers makkelijker te maken en daardoor leuker.

“Samen met het development team hebben we een applicatie ontwikkeld voor een team binnen Schiphol. Als Product Owner was ik onder andere verantwoordelijk voor het vormen van een productvisie, stakeholdermanagement en het vullen van de backlog van de digitale applicaties. Ik hield me eigenlijk continue bezig met de vraag “wat gaan we doen en waarom doe we dat?”

“Nu zit ik in een nieuwe rol als UX researcher. Ik doe onderzoek naar de klant- en gebruikersbehoefte. We proberen te ontdekken wat de pijnpunten zijn, waar die vandaan komen en wat passende oplossingen zouden zijn. Dat kan in proces zijn maar ook in niet hebben van de juiste tools. De bevindingen en de inzichten uit het onderzoek worden omgezet in schetsen, prototypes, mogelijke backlog items of leiden tot verder onderzoek.”

Margot – Projectleider – Artificial Intelligence – LUMC – 5 maanden
De Radiologieafdeling van het LUMC heeft hoge ambities en verwachtingen omtrent de toegevoegde waarde van Artificial Intelligence. Om AI en veilig en verantwoord in de dagelijkse praktijk toe te passen dienen een aantal (digitale) vraagstukken opgelost te worden.

“Ik werkte binnen een multidisciplinair team als projectleider aan het ontwikkelen, valideren én implementeren van diverse AI projecten binnen de radiologische workflow. Ik ben erg geïnteresseerd in de zorg gecombineerd met Digital. Super tof dat dit samenkwam in mijn opdracht.”

Heb je na het lezen van deze blog nóg meer interesse in het Digital Traineeship? Kom dan kennis maken met de Digital trainees en YSE! Dit kan bijvoorbeeld bij onze koffiedates of tijdens de inhouselunch!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.