Kun jij snel schakelen?

0
Leestijd: 2 minuten

Andy Wijman, Hoofd Business & IT Solutions bij Eneco, voert in zijn werk HR taken en Agile Management taken uit. ‘Meer willen leren en kunnen zit in het DNA van ons team. Als nieuwe collega moet je dus snel kunnen schakelen.’

Eneco is een van de vijf grote internationale energiebedrijven. Ze zijn koploper in duurzaamheid als het gaat om innovatie en ondernemerschap. Ze lopen voorop in een energiemarkt die verandert. Andy is werkzaam vanuit de business unit Business Information & Technology en ondersteund Eneco Consumenten om voorop te blijven lopen. 

Enerzijds houd ik mij bezig met werkzaamheden als Agile Manager binnen het Costumer Interaction domein. We werken hier gezamenlijk aan de optimalisatie en innovatie van onze digitale klant interactie door middel van app- en website oplossingen. Anderzijds ben ik Agile Manager binnen het Costumer Interaction domein.

Agile Scrum transformatie

Vanuit de business unit Business Information & Technologie (BIT) ondersteunen wij Eneco Consumenten door onze Agile Scrum transformatie. We zorgen ervoor dat zij voorop blijven lopen in duurzame energie. Onze teams bestaan sinds 1 januari 2015 uit Agile Scrum Teams die devops werken. Toen zijn we namelijk overgegaan naar informatiedomeinen. Dit hebben wij gedaan om doelgericht met onze stakeholders te kunnen werken aan onze business waarde.

Op de dag van verandering zijn teams uit zichzelf gevormd en zijn op eigen initiatief gestart. Het is heel fijn om te zien dat de transformatie wordt gedragen door het hele team. Iedereen had zijn eigen aanpak. Uiteindelijk hebben we het juiste pad gevonden en zijn we getraind door onze eigen interne Agile specialisten en externe partners. Wil je mijn nieuwe collega zijn, dan is het van belang dat je snel kunt schakelen.

We hebben een Agile aanpak wat betreft ons portfolio. We gaan te werk met innovatieve initiatieven, te denken valt aan big data oplossingen, nieuwe features voor onze diensten en producten op zowel het web als op onze apps. Wij zijn daarna continu bezig met het verbeteren van ons IT-landschap. 

Continous Improvement

We vinden het belangrijk om business waarde te creëren. Dit doen onze medewerkers binnen BIT die Agile Scrum teams faciliteren of  werkzaam zijn in een zo’n team. Onze teams en managers zorgen voor een werkend product. Dit werken ze uit vanuit een idee. Samenwerking zorgt voor een optimaal resultaat hiervan. Onze medewerkers hebben een groot verantwoordelijkheid gevoel en zijn niet vies van andermans taken overnemen.

Onze medewerkers zijn ondernemend, kunnen goed samenwerken, zijn tegelijkertijd zelfstandig en hebben de nodige vakmanschap. Bij Eneco worden onze medewerkers daarin gefaciliteerd. Op deze manier gebruiken we het doel ervan niet alleen voor onze organisatie, maar ook voor ons zelf. Zo is ‘Continous Improvement’ meer dan alleen maar een hippe IT-term.

Wil jij ook werkzaam zijn in een organisatie die mee verandert met de tijd? Wil jij je steentje bijdrage in de duurzaamheid van Eneco? En ben jij die ene collega die snel kunt schakelen? Kijk dan op Werken bij Eneco en kom erachter wat Eneco voor jou kunt betekenen.

Deel dit bericht

Comments are closed.