Multifunctionele Young Professional

0
Leestijd: 2 minuten

De vernieuwing van het landelijke netwerk voor hulpdiensten in Nederland, C2000, is momenteel in volle gang. Het TETRA-netwerkgedeelte van deze vernieuwing wordt verzorgd door Hytera Mobilfunk GmbH. Speciaal voor deze opdracht heeft het Duitse bedrijf een kantoor in Driebergen opgezet om de coördinatie van dit project vanuit Nederland goed te kunnen ondersteunen. Onze Young Professional Danique Witlox is als Project Management Officer/Change Manager van Hytera nauw betrokken bij dit omvangrijke project.

Was ze in één van haar eerdere opdrachten al de ‘spin in het web’ op de marketingcommunicatie-afdeling van Koning & Hartman, in haar taak is Danique vooral verantwoordelijk voor de ondersteuning van de diverse projectmanagers. Al snel kwam daar de rol van Change Manager bij. Danique legt uit wat daarbij komt kijken. “Er is natuurlijk een projectplan, maar door diverse omstandigheden kunnen daar dingen in veranderen. Dat is iets waar je in zo’n groot project niet omheen kunt en wat ook geen probleem is, zolang je goed waarborgt wat de gevolgen van een wijziging zijn. Want als er iets verandert heeft dat niet alleen voor Hytera of onze opdrachtgever gevolgen, maar bijvoorbeeld ook voor technische ontwikkelaars of onderaannemers die voor dit project werkzaamheden uitvoeren.” Om dat allemaal optimaal te laten verlopen heeft Danique een change proces ingericht, inclusief documentatie en een administratietool, en hierdoor worden de wijzigingen goed bewaakt. “Je merkt dat als je routine creëert, iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt.”

Naast deze rol is Danique als projectleider verantwoordelijk voor de implementatie van twee inhoudelijke projecten.
• Eén project omhelst grenscommunicatie, waarbij een goede koppeling van de netwerken met de buurlanden moet worden gewaarborgd.
• Als projectleider ‘Master Data Migratie’ is het van belang dat alle bestaande data uit het huidige C2000-systeem moet worden omgezet naar de systemen van Hytera.

“Al met al is mijn functie bij Hytera heel divers, dat is wat het ook leuk maakt. Je bent veel op hoofdlijnen bezig, maar schakelt met verschillende niveaus. Door mijn rollen heb ik ook een goed overzicht van hoe het project verloopt, dat is natuurlijk heel interessant. In een wereld waar in eerste instantie alles heel ver van je bed lijkt te liggen, vind je door de vele contacten toch snel je weg in een complexe organisatie.

Deel dit bericht

Comments are closed.