Na 2,5 jaar Welten, terug naar school

0
Leestijd: 3 minuten

Op 20-jarige leeftijd zat hij als gesprekspartner aan tafel met beslissers van financiële instellingen op nationaal en internationaal niveau. Vanuit Vessem coördineerde hij het opleidingstraject in Suriname en was hij nauw betrokken bij het traject rondom de Wft opleidingen. De nu 23-jarige Ivo Hopmans heeft inmiddels een CV waar menigeen 23 jaar werkervaring voor nodig heeft. Toch laat hij het bedrijfsleven even voor wat het is. Na tweeëneenhalf jaar Welten, gaat Ivo terug in de schoolbanken. Terug naar het studentenleven. 

Ivo viel tijdens het CEO Challenge op tussen 40 studenten die met elkaar de strijd aan gingen voor de CEO-stage bij Welten.  Het was Ivo die de jury wist te overtuigen van zijn kwaliteiten. Zodoende ging de student International Real Estate & Facility Management een halfjaar lang dagelijks op pad met Cees Welten.

Waardevolle lessen

“Een onvergetelijke periode”, vertelt Ivo. “Cees betrok me werkelijk bij alle vergaderingen, afspraken, bijeenkomsten en beslissingen. Ik mocht mijn mening geven, meepraten en meedenken. Hierdoor heb ik in een halfjaar tijd ontzettend veel gezien, gehoord en geleerd van de organisatie Welten, de financiële sector en het bedrijfsleven. Gedurende mijn verdere carrière zal ik zeker profiteren van deze unieke, waardevolle lessen.”

Te laat voor Master

Zijn stage eindigde na een halfjaar, maar Ivo bleef. “Eigenlijk wilde ik na mijn stage een Master-opleiding doen. Helaas ontving ik mij diploma echter drie weken ‘te laat’ zodat ik mij niet meer kon aanmelden voor een Master studie. Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling had op dat moment een aantal uitdagingen en zagen hier een rol voor mij weggelegd. Een mooie kans voor mij mijn CV verder uit te breiden en me ondertussen te oriënteren op een vervolgstudie.”

Keihard gewerkt

Daarnaast was Ivo nauw betrokken bij het traject rondom het Wft Vakbekwaamheidsbouwerk. Hij ontwikkelde hiervoor een technisch platform en was mede verantwoordelijk voor Welten Permanent Actueel en de Wft Scan. Ivo beheerde een aantal accounts in het kader van de Wft Opleidingen en zette zich in voor de opstart van het exameninstituut voor Welten. Hier kunt u een voorbeeld van een Wft examen vinden. “Ik realiseer me dat ik veel gedaan heb en heb mógen doen bij Welten. Daar ben ik ook heel trots op. Trots op de stage, op hetgeen we in Suriname hebben neergezet en misschien nog wel het meest trots op wat het hele team van Welten O&O heeft bereikt op het gebied van Wft opleidingen. Met elkaar hebben we hier keihard aan gewerkt. Er is een erg mooi productenpallet ontwikkeld. Mooi qua innovatieve tools en ook qua gedachtegang erachter. Welten snapt waar de behoefte van de klant ligt en heeft hier op innovatieve wijze en met een goede visie invulling aan gegeven, zonder dat de klant hier zelf om gevraagd heeft.”

Van topbaan naar bijbaantje

Ivo had veel vrijheid in zijn werk, het vertrouwen van collega’s en de luxe van een vast inkomen en een leaseauto. Toch kiest hij ervoor dit alles te laten voor wat het is. De leaseauto verruilt hij voor een OV Chipkaart en zijn baan voor het studentenleven. “De afgelopen periode had ik de ruimte me te oriënteren op mijn toekomst. Dit was ook regelmatig onderwerp van gesprek met mijn Welten collega’s en met vrienden en familie. Ik weet nu dat ik me meer wil verdiepen op het gebied van finance en dat ik mezelf nog te jong vind me nu al te binden aan het bedrijfsleven. Ik ben blij met mijn keuze voor de fulltime Master International Business Administration aan TIAS in Utrecht. Natuurlijk zal het erg wennen zijn, maar ik heb er vooral veel zin weer nieuwe dingen te leren in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen en ja, daar hoort ook het zoeken naar een bijbaantje bij.”

Toekomst

Wat hij na het behalen van zijn Master wil, weet Ivo weet nog niet. Voorlopig heeft hij nog even de tijd hierover na te denken. “Misschien ga ik direct solliciteren en aan het werk. Het is ook een droom van me in de toekomst een eigen bedrijf te starten. Het zou zomaar kunnen dat ik uiteindelijk toch weer iets ga doen op het gebied van opleiden. Voordat ik Welten kende, heb ik me eigenlijk altijd verzet tegen het leersysteem. Ik vond dat het leren niet voldoende werd ondersteund. Bij Welten heb ik me hier verder in kunnen verdiepen en veel ontwikkelingen gezien hoe het ook anders kan.”

“Sowieso wil ik contact houden met Cees en met andere collega’s en blijf ik met veel belangstelling de ontwikkelingen van Welten volgen. Ik zal heel regelmatig terugdenken aan een heel mooie en leerzame tijd bij Welten.”

Deel dit bericht

Comments are closed.