OchtendMensen Summer course in Parijs! – OchtendMensen

0
Leestijd: 2 minuten

Eén keer in twee jaar gaan wij met alle collega’s van OchtendMensenop Summercourse. Deze zomer betekende dit een bezoek aan ons partner kantoor Oresys in Parijs om daar een Agile – Scrum training te volgen. Lees er meer over in de blog van adviseur Milou Peters!

Agile – Scrum training bij Oresys

OchtendMensen is onderdeel van het internationale netwerk Cordence en vooral actief in het Young Professional Network. Gemiddeld twee keer per jaar gaat een OchtendMensen naar een bijeenkomst ergens in Europa om ervaringen te delen met internationale collega’s. Vanuit dit netwerk kwam het idee tot stand om een Agile – Scrum training te volgen bij ons partnerkantoor in Parijs.

Na een lange gezellige busreis op donderdag, stond vrijdag de hele dag in teken van de training. Na een korte introductie van beide kantoren aan elkaar, doken we uitgebreid in de theorie. Daarna werd het echt spannend: we mochten zelf middels gaming aan de slag! Wij kregen de opdracht om met lego een stad te bouwen en daarin alle stappen van scrum toe te passen. In sprints van 7 minuten werd stap voor stap een stad gebouwd waarbij we na elke sprint feedback kregen van de opdrachtgever. Belangrijk is dat je als teams samenwerkt en niet elkaar beconcurreert, voor de fanatieke competitieve talenten was dat op het begin wel even een uitdaging. Maar het is gelukt, via scrum werd er een prachtige lego stad gebouwd! Een interessante les was dat het belangrijk is om vanaf het begin goed duidelijk te hebben wat de opdrachtgever van je vraagt. Tijdens het proces moesten wij de stad van lego nog vaak verbouwen, omdat alle huizen één kleur moesten zijn. Ook in opdrachten kom je dit vaak tegen. Om een goed eindresultaat op te leveren, is het belangrijk om door te vragen totdat de verwachtingen van de opdrachtgever volledig helder zijn. Om nog meer inzicht te krijgen hoe agile in de praktijk werkt, kwamen twee opdrachtgevers van Oresys vertellen hoe zij dit in hun werk hebben toegepast.

Als we dan toch in Parijs zijn…

Na deze interessante training, werd de dag in Franse stijl door Oresys afgesloten: met een wijnproeverij! Onder het genot van een glaasje champagne, witte wijn uit Bordeaux of rode wijn uit de Elzas konden we nog even met onze Franse collega’s napraten en ideeën uitwisselen.

Natuurlijk werd Parijs zelf ook nog ontdekt. Als echte Nederlanders deden we een fietstour langs alle highlights in Parijs! En daar mocht een foto bij de Eiffeltoren niet bij ontbreken. Oftewel een ontzettend interessant en leerzaam weekend en een fantastische manier om je collega’s nog beter te leren kennen!

Deel dit bericht

Comments are closed.