Ex Young Colfield met Colby bij Rabobank

0
Leestijd: 4 minuten

Zoals je misschien in een eerdere blog hebt kunnen lezen, ging ik in mijn eerste werkweek bij Young Colfield meteen mee op de onvergetelijk ski-trip. Daar leerde ik snel veel mensen binnen het bedrijf kennen. Zo waren er niet alleen trainees en staff-leden mee, maar ook een aantal alumni ’s. Waaronder ook Colby met wie ik ook een aantal afdalingen hebt gepakt en aan het einde van de dag op de après-ski heb gestaan. Colby is in november 2018 uitgestroomd bij Young Colfield en als zzp’er aan de slag gegaan bij Rabobank Group. Na een paar gesprekken in de gondeltjes, was ik stiekem wel benieuwd hoe hij zijn Talent Program heeft afgerond en wat hij nu dan precies deed. Ik sta nu natuurlijk nog in de startblokken van mijn traineeship en ben daarom extra nieuwsgierig naar zijn ervaringen. Dus reisde ik een paar weken geleden af naar Utrecht om een koffietje met hem te drinken en te kletsen over zijn leven tijdens en na Young Colfield. 

Talent Program trainee Estelle ging langs bij Old Colfielder Colby. Wat is hij gaan doen na zijn traineeship bij Young Colfield? Wat heeft hij bij Young Colfield geleerd? Welke tips geeft hij Estelle mee voor haar traineeship? Lees snel de blog!

Met een eigen achtergrond in organisatiewetenschappen en change management ben ik nogal een groentje in de financiële sector. Dus extra nieuwsgierig stapte ik het gigantische hoofdkantoor binnen van de Rabobank Group. Het mooie en imposante entree maakte meteen indruk op mij. Colby verwelkomde mij en gaf een rondleiding waarbij wij de lift naar de bovenste verdieping namen. Met een mega mooi uitzicht over Ut’je en in de verte Amsterdam, zijn we gaan zitten om kletsen over zijn ervaringen bij Young Colfield.

Colby vertelt dat hij tijdens zijn traineeship bij Young Colfield uiteindelijk twee opdrachten heeft afgerond, waarvan de eerste bij de RDW. Hierbij was hij onderdeel van de communicatieafdeling als Adviseur. Hij was verantwoordelijk voor de strategie van een nieuwe corporate identity en het implementeren hiervan. Zo zorgde hij ervoor dat er bewustzijn was binnen in de gehele organisatie van de RDW voor zowel de interne als externe communicatie. Hij had stiekem altijd al een mega interesse in het bankwezen en heeft zo zijn tweede opdracht volbracht bij de Rabobank Group. Hierbij werd de interne data kwaliteit zijn nieuwe focus. Als Directiesecretaris was hij verantwoordelijk voor de agenda, de notulen, de actielijsten, zorgen dat alles op tijd aangeleverd werd etc. Maar hij creëerde ook een rapportage over hoe zij zouden gaan rapporteren over de data kwaliteit binnen de Rabobank. Later is hij doorgegroeid als Data Analist binnen de Risk Management afdeling. Toen hij uitstroomde bij Young Colfield, bleef hij hier werkzaam.

Op dit moment is Colby nog steeds werkzaam als ‘Finance & Risk Data’ Analist, maar dan wel als ZZP’er. Hij is namelijk op hetzelfde moment ook bezig met het opzetten van zijn eigen onderneming samen met een vriend van hem. Binnen de Rabobank Group nu is hij verantwoordelijk voor het opzetten van een communicatieplan voor de afdeling en het begeleiden van rapportages. Datamigraties vallen hier ook onder. Maar wat hij nu het leukste vindt, is dat hij een heel nieuw e-learning platform en een verdiepende tool-kit hiervan mag gaan opzetten voor de gehele bank over data-kwaliteit en het bewustzijn hiervan.

In zijn avonduren, vrije tijd en weekend werkt hij met een vriend aan zijn eigen onderneming. Samen met zijn partner in crime wil hij de transitie voor oud-profsporters naar een maatschappelijke carrière vergemakkelijken. Hierbij maken zij deze sporters bewust van hun skills en helpen hen met het inzetten hiervan. Enerzijds geven zij trainingen, die hard én soft skilled georiënteerd zijn, en anderzijds helpen zij de sporters met het opbouwen van werkervaring. Dit idee is ontstaan terwijl hij nog in dienst was bij Young Colfield.  Ook heeft hij zelf een grote passie in voetbal en het beoefenen hiervan op hoog niveau, dus dan is het natuurlijk heel gaaf dat hij zijn passie kan vertalen naar een echt bedrijf. Hij heeft mij laten zien tijdens het gesprek dat het gewoon kan: een passie omzetten naar iets tastbaars zoals een eigen onderneming.

Daarnaast was ik natuurlijk ook erg benieuwd naar Colby’s ervaringen, maar ook wat hij het meest geleerd heeft over de tijd bij Young Colfield. Ook wilde ik graag weten wat hij mij, maar ook andere toekomstige trainees, zou willen meegeven. Hij zei: “luister naar je gevoel, maar heb ook vertrouwen in wat je kan. Bovendien ben je een trainee dus wees niet bang om vragen te stellen. Mensen vinden het leuk om te helpen, zeker als jij gewoon laat zien dat jij je best doet. Dat is iets wat je wel moet durven. Als je iets ziet, ga het lekker doen, maar wees ook niet bang om te falen. Hierdoor leer je weer wat je de volgende keer niet moet doen en later kun je er altijd om lachen.“

Met deze mooie tips en een leuke gesprek op zak, liep ik de Rabobank uit met een tof gevoel. Enerzijds was ik klaar voor alle opdrachten die zouden gaan komen om zo veel mogelijk te leren en anderzijds was ik ook mega enthousiast om te zien hoe Colby in de loop van de tijd zijn passie heeft kunnen gebruiken om te ondernemen. Iets wat ik ook graag zou willen doen zodra de tijd rijp is. Maar voor nu: mijn eerste opdracht. Ik ben er klaar voor! Kom maar op!

Werken bij Young Colfield
Deel dit bericht

Comments are closed.