Young Colfield met Daphne @ ABN AMRO

0
Leestijd: 3 minuten

Talent Program trainee Nina ging langs bij ABN AMRO, waar Daphne is uitgestroomd. Zij spraken over Young Colfield, het Talent Program en hun ervaringen.

Op een zonnige donderdagochtend reis ik af naar de Zuidas. Tijdens mijn studententijd, welke begon op de Vrije Universiteit, fietste ik vaak kriskras door alle gebouwen (en mensen!) heen die hier te vinden zijn. In de afgelopen jaren is er veel veranderd op de Zuidas. Er zijn heel veel nieuwe kantoren bijgekomen, de varkentjes die er stonden zijn inmiddels verhuisd en er rijdt zelfs een busje van de Zuidas naar de winkels van het Gelderlandplein. Wat niet veranderd is, is het grote ABN AMRO gebouw met de immens hoge toren. Wel heeft ABN AMRO in iets nieuws opgebouwd: het circulaire paviljoen CIRCL. En precies daar heb ik afgesproken met Old Coldfielder Daphne!

Young Colfield

Daphne is sinds september 2018 uitgestroomd bij Young Colfield na drie verschillende opdrachten. We hebben het over de bijzondere band die je gedurende de twee jaar dat je bij Young Colfield rondloopt, opbouwt met je teamgenoten. Zelf ben ik de eerste van team 22 en zie ik mijn team groeien met steeds meer leuke nieuwe collega’s. Daphne was het achtste teamlid van team 18 en daarmee was het team compleet. Twee verschillende ervaringen van de start van ons traineeship die toch ook overeen kwamen: het vinden van je plek binnen Young Colfield als nieuwste trainee! Gelukkig biedt Young Colfield hier veel handvaten voor. Dit kan je lezen in de Onboardingsblog.

Dienst Justitiële Inrichtingen

Zelf begin ik over een week met mijn eerste opdracht bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Binnen deze organisatie is ook Daphne gestart met haar eerste opdracht als project management ondersteuning. Ze vertelt me over de organisatiecultuur, wat zij tegenkwam tijdens de opdracht en over hoe ze binnen heeft gekeken bij verschillende inrichtingen. Betere tips dan van deze ervaringsdeskundige kan ik natuurlijk niet wensen zo vlak voor de start! Na haar opdracht bij de DJI is ze doorgestroomd als PA van de CEO bij van Lanschot Chabot.  Een interessante rol waar ze veel heeft geleerd maar ook het inzicht kreeg dat ze vrijheid in haar rol belangrijk vindt. Gelukkig vond ze een combinatie van vrijheid en de dingen doen waar ze goed in is bij haar laatste opdracht: management consultant binnen IT in het Global Markets domein van ABN AMRO. Na het uitstromen bij Young Colfield besloot ze hier ook werkzaam te blijven.

Talent manager

Enthousiast vertelt ze over haar manager waarmee ze een goede band heeft. Een soort Talent Manager zoals we bij Young Colfield hebben, die haar ook na het traineeship nog kan ondersteunen in het leerproces wat werken heet. Want leren, dat doet ze nog elke dag! Wat is nou bijvoorbeeld de manier om te bepalen dat je werkzaamheden echt impact maken als je juist heel veel vrijheid krijgt in je werk? Daar een balans in vinden blijft lastig en zal ook zeker iets zijn waar ik tijdens mijn opdrachten mee te maken ga krijgen. Naast haar rol als management consultant krijgt Daphne de kans om aan te haken bij een IT transformatieprogramma binnen de ABN AMRO. Ze vervult een rol binnen het change team, dat ervoor zorgt dat de teams die zich bezighouden met de IT en de People aspecten van verandering ook echt samenkomen. Grootste leerpunt uit deze periode? Zorg ervoor dat de scope helder blijft! Note to myself: zorg hiervoor binnen je eerste opdracht!

We kletsen nog wat verder over Young Colfield, het traineeship, de DJI en dan is het tijd om afscheid te nemen. We wisselen nummers uit voor als ik nog eens wil sparren over dingen die op mijn pad komen. Ook dat is Young Colfield; een netwerk vol schatten aan ervaringen die allemaal openstaan om dit met de huidige trainees te delen!

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.