Old Colfield starring Michiel Baeten – Young Colfield

0
Leestijd: 4 minuten

Nieuwsgierig wat onze mensen doen nadat ze klaar zijn met ons Talent Program traineeship? Lees dan deze blog, waarin Mario op bezoek gaat bij Michiel, die na zijn traineeship bij Schiphol Airport is blijven werken!

Na een korte treinreis van Amsterdam Bijlmer-ArenA naar Schiphol ontmoet ik (Mario) – in een druk Schiphol Plaza – Michiel. We kopen een broodje en zoeken een plekje buiten in de stralende zon om een gesprek te voeren over zijn ervaringen bij Young Colfield en zijn huidige werkgever: Schiphol.

Leuk dat ik langs mocht komen bij Schiphol! Allereerst: wat is je studieachtergrond?
Ik heb een bachelor Business Administration gedaan aan de Erasmus Universiteit, en vervolgens een master Management of Innovation aan diezelfde universiteit. Een brede studie waarmee ik nog alle kanten op kon.

Waarom heb je na je studie voor Young Colfield gekozen?
Vanwege de diversiteit aan opdrachten en opdrachtgevers. Ik heb na mijn studie gekeken naar multicompany traineeships en traineeships bij wat grote bedrijven als KLM. Zo kwam ik op internet het Talent Program van Young Colfield tegen. Bij de mensen van Young Colfield voelde ik mij al snel op mijn gemak; het zijn prettige mensen met veel energie, en in het Talent Program sprak het trainingsprogramma mij ook erg aan. Het Talent Program leek een ideale mogelijkheid om te ontdekken wat ik nu echt wilde.

Kan je iets vertellen over de opdrachten die je tijdens het Talent Program hebt gedaan?
Ik ben vrij snel na de start van het traineeship begonnen bij ABN Amro als Business Analyst. Ik kwam daar terecht in een leuk team, en de opdracht was een hele uitdaging. Het project waaraan ik werkte kwam voort uit Europese regelgeving die stelt dat de bank een Key Information Document (KID) naar MKB klanten moet sturen voordat een transactie met een derivaat (afgeleid financieel product) plaatsvindt. In dit document van 3 pagina’s staan onder andere de risico’s, kosten, performance scenario’s en een omschrijving van een product. In mijn rol als Business Analyst deed ik onder andere een marktonderzoek naar een geschikte IT-partner en was ik voor hen de contactpersoon. Verder heb ik me verdiept in de regelgeving en de verschillende financiële producten om de KID’s te kunnen maken. Hier ben ik ook voor de eerste keer met data aan de slag gegaan en merkte ik snel dat ik dit erg leuk vond om te doen.

Mijn tweede opdracht voerde ik uit bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI): zowel inhoudelijk als qua omgeving een totaal andere opdracht. Ik hield me daar bezig met de implementatie van nieuwe software voor het opnemen en scannen van vingerafdrukken. Dit systeem is belangrijk om persoonsverwisseling te voorkomen zodat een tweelingbroer niet voor een gedetineerde de cel ingaat. Voor deze opdracht ben ik in iedere (jeugd)inrichting in Nederland geweest. Boeiend om al die verhalen te horen van de medewerkers!

Mijn derde opdracht heb ik bij Schiphol gedaan. Ik heb tijdens mijn traineeship veel nagedacht over waar ik mijn derde opdracht zou willen uitvoeren en ik vond Schiphol altijd al een mooie organisatie. Mijn interesse in Schiphol kwam voort uit het feit dat de werkzaamheden bij Schiphol tastbaar en concreet zijn. Daarnaast vind ik vliegtuigen gewoon vet, haha.

Ik heb toen zelf contact gezocht met een oud-trainee van Young Colfield die werkzaam is bij Schiphol. Na een aantal gesprekken heeft ze mij ingehuurd voor mijn derde opdracht. Ik heb tijdens deze opdracht veel geleerd en het erg naar mijn zin gehad. Ik was daarom ook erg blij dat ik na de opdracht bij Schiphol kon blijven.

Wat doe je nu precies bij Schiphol?
Ik werk nu als analist in het Operational Intelligence team. Hier ondersteun ik de proces eigenaren (bijvoorbeeld voor vertrek, aankomst en transfer) bij het verbeteren van de passagiersprocessen door het analyseren van historische data. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vragen als: hoe lang duurde het voordat de eerste koffer uit dat vliegtuig op die band lag? En hoe zit dat bij een andere maatschappij of bij een andere vlucht? Of ik maak analyses over wachttijden voor een bepaalde security filter. Ik vind het leuk om tussen data-specialisten en business in te zitten, maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat ik zelf ook zoveel mogelijk begrijp van de data-analyses. Daarom volg ik nu ook een cursus ‘data science’ om mijn inhoudelijke kennis te vergroten. En wat ik echt leuk vind aan werken bij Schiphol is dat ik met veel mensen werk die echt passie hebben voor de luchtvaart. Ik merk dat ik daar zelf ook energie van krijg.

Wat is de meest waardevolle les die je tijdens het Talent Program bij Young Colfield hebt geleerd?
Wat ik erg waardevol vond om te leren, is om dingen gewoon te benoemen. Als je ergens mee zit, of als je je werkzaamheden erg lastig vindt: benoem het gewoon. De meeste mensen zijn alleen maar blij als je dat eerlijk zegt en willen je dan graag helpen. Maar ook als je de manier waarop iemand communiceert niet prettig vindt of als iemand een stijl heeft waar je moeite mee hebt helpt het om dat gewoon te benoemen. Dat geeft je een veel sterkere positie in een gesprek. Dit zat niet echt in mijn natuur en dit heb ik geleerd om meer te doen bij Young Colfield.

Heb je nog contact met je toenmalige medetrainees bij Young Colfield?
Zeker! Ik zat in team 18, een ontzettend leuk team. Volgende maand gaan we met z’n allen een lang weekend naar Valencia, en we gaan nog geregeld samen eten. Ik vind het ook leuk om te zien dat iedereen uit het team op een positie terecht is gekomen die goed bij hem/haar past. Omdat je elkaar inmiddels goed kent, en tijdens het traineeship in hetzelfde schuitje zit, is het ook heel makkelijk om het te bespreken als sommige dingen even wat minder lekker lopen.

Mijn laatste vraag: welk advies kun je meegeven aan trainees die aan het begin van hun traineeship bij Young Colfield staan?
Mijn advies zou zijn: sta voor zoveel mogelijk dingen open. Je weet vaak pas wat een opdracht precies inhoudt als je er ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Zo kan je bijvoorbeeld heel graag bij een aansprekend bedrijf aan de slag gaan, terwijl die rol misschien wel minder goed bij je past. Andersom kunnen rollen bij bedrijven, waar je minder snel aan zou denken, ontzettend leerzaam en leuk zijn.

Wil je meer weten over ervaringen van andere trainees? Neem dan gerust contact op met onze Talent Connector Anneloes via anneloes.van.der.meer@youngcolfield.nl. Meteen enthousiast geworden over het Talent Program? Meld je dan nu aan!

Aanmelden Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.