Ontwikkelen van je leiderschapscapaciteiten

0
Leestijd: 2 minuten

“Voordat ik begon als trainee kwam ik al dagelijks bij de Albert Heijn voor mijn boodschappen. De winkelvloer kende ik goed, maar ik had geen idee wat er zich achter de klapdeuren bij de flessen automaat afspeelde. Als klant ging ik er gewoon van uit dat ik altijd de boodschappen kon krijgen die op mijn lijstje stonden, ik vriendelijk werd geholpen en snel aan de beurt was bij de kassa.

In het winkeljaar van het traineeship ervaar je wat er allemaal gebeurt achter de schermen van de Albert Heijn. Tijdens de eerste drie maanden werk je mee op alle afdelingen van de winkel. Wat zijn de werkzaamheden van de vulploeg? Wat gebeurt er op de brood en deli afdeling? Hoe zorgen de caissières er voor dat de klanten zorgvuldig en snel worden geholpen?

Na drie maanden ben je klaar voor de volgende stap: aan de slag als assistent supermarktmanager in een andere Albert Heijn. Gedurende acht maanden ben je als leidinggevende medeverantwoordelijk voor je eigen Albert Heijn. Dit is een unieke gelegenheid om je leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen. Je werkt samen met verschillende mensen: jongeren die een paar uur per week werken en medewerkers die al veertig jaar voor Albert Heijn werken. Hoe zorg jij als leidinggevende samen met hen voor een betere winkel?

Per dag komen er duizenden klanten in jouw winkel. Klanten uit alle lagen van de samenleving met elk een andere verwachting. Samen met je collega’s zorg je er voor dat Albert Heijn deze klantverwachting overtreft. Dit is niet altijd even makkelijk. Soms komt de vracht te laat, zijn collega’s ziek of is een klant niet tevreden. Het gaat er om hoe jij het oplost.

Hoe zorg jij er voor dat onze klant alles kan kopen wat er op het boodschappenlijstje staat? Hoe zorg jij er voor dat elke klant vriendelijk en goed wordt geholpen? Hoe zorg jij er voor dat onze medewerker plezier heeft in zijn werk? Dat maakt het winkeljaar een leuke uitdaging!”

Pieter de Jager – Assistent Supermarktmanager

Deel dit bericht

Comments are closed.