Na je studie starten als trainee bij Ahold Delhaize!

0
Leestijd: 3 minuten

Zo’n anderhalf jaar geleden, net nadat ik was afgestudeerd, solliciteerde ik naar een International Graduate Traineeship bij Ahold Delhaize. Een pittige sollicitatieprocedure volgde. Ahold Delhaize is een bedrijf waar ik al zo lang wil werken. Het staat midden in de maatschappij, biedt oneindig veel carrièremogelijkheden en heeft een bedrijfscultuur waarin ik me snel thuis zou voelen. Wat was ik blij toen het telefoontje kwam dat ik was aangenomen! Maar ook benieuwd. Hoe ziet een traineeship er in de dagelijkse praktijk uit? En krijg ik daadwerkelijk de mogelijkheden om me te ontwikkelen?

Bij Ahold Delhaize start je in een traineegroep waarmee je tijdens je gehele traineeship verschillende trainingsmodules doet. Hierin werk je iedere keer aan een ander onderwerp, zoals persoonlijk leiderschap of timemanagement. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Tot nu toe heb ik ontzettend veel gehad aan de trainingen en het delen van persoonlijke ervaringen met mijn peers. Je ondervindt veel dezelfde uitdagingen waarmee je elkaar gemakkelijk kunt helpen, omdat je op hetzelfde moment start.

International Graduate Traineeship
Het International Graduate Traineeship bestaat uit in ieder geval twee delen: een jaar op het hoofdkantoor en een jaar in de winkel. Sommige trainees doen ook nog een derde deel in het buitenland. Het hoofdkantoor jaar vond ik ontzettend uitdagend! Ik startte op de Marketing afdeling van Albert Heijn. Daar was ik medeverantwoordelijk voor de Pasen-campagne. Als een spin in het web werk je samen met alle afdelingen om met de campagne de klant zo goed mogelijk te bereiken. Wat was het bijzonder om aan het eind van een jaar hard werken de campagne live te zien gaan. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn winkeljaar. Je krijgt al snel de kans om te werken aan je leiderschapskwaliteiten. Een hele andere omgeving waarin je letterlijk de handen uit de mouwen moet steken. En je ziet snel resultaat. Als je met je team vandaag iets bedenkt, kun je dit morgen al terugzien in de omzet van je winkel.

Young Ahold
Al snel kwam ik in aanraking met Young Ahold: een personeelsvereniging voor zowel hoofdkantoor- als winkelpersoneel. Sinds januari ben ik zelfs bestuursvoorzitter voor 2015. Wij, de vier andere bestuursleden en ik, plannen leuke activiteiten, zoals intercompany events, vrijdagmiddagborrels en discussiegroepen. Eind september gaan we zelfs met 30 leden op leveranciersbezoeken in Toscane!
Het bestuur van 2015 heeft de missie om een brug te slaan tussen het hoofdkantoor en de winkelorganisatie. Dit willen we bereiken door onder andere meer leden te werven binnen de winkelorganisatie. Tot nu toe lukt dit aardig, want het ledenaantal is al gestegen van 400 naar 450. Inmiddels zijn we aan het kijken hoe we Young Ahold inhoudelijk naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen met de directie van Albert Heijn zijn we begonnen met de plannen voor 2016 waarin de strategie van Albert Heijn centraal staat. Vanaf 2016 willen we onze events koppelen aan de waardes van ons bedrijf. Een plan waar ik volledig achter sta.

Ahold StepUp!
Wat mij is opgevallen in de anderhalf jaar dat ik bij Ahold werk, is dat iedereen openstaat voor nieuwe ideeën. Zowel intern als extern zijn er zo veel kansen en je wordt ontzettend aangespoord om deze te benutten. Ondanks dat het een groot bedrijf is, krijg je al snel veel verantwoordelijkheden. Je voelt het vertrouwen van het bedrijf. Afgelopen januari hebben twee andere (oud) trainees en ik een gezondheidsinitiatief opgezet: Ahold StepUp! Hierbij willen we heel Ahold Delhaize aansporen om deel te nemen aan 30-dagen challenges. Dit initiatief werd meteen ondersteund door directieleden uit het Executive Committee. Het geeft zo veel energie dat mensen op dit niveau toegankelijk zijn en de tijd nemen om je te helpen. Al met al merk ik dat ik dagelijks met veel plezier naar mijn werk ga en dat er naast je dagelijkse werkzaamheden ook ruimte is voor andere activiteiten. Je wordt op verschillende fronten uitgedaagd en ondersteund door peers, managers en trainingscoaches. Binnen het traineeship en vooral ook daarna zijn er zo veel mogelijkheden. Genoeg redenen om je aan te melden!

Lisanne Dennert – International Graduate Trainee

Deel dit bericht

Comments are closed.