Reinder: Software ontwikkelaar in hart en nieren

0
Leestijd: 2 minuten

Softwareontwikkelaars zijn tegenwoordig overal nodig. OVSoftware heeft veel technische kennis in huis en is in staat om een ICT vraagstuk op te lossen. Met ruim 100 software ontwikkelaars in dienst, verlichten ze ICT werkzaamheden op diverse afdelingen binnen zowel het bedrijfsleven, als bij de overheid. Open source ontwikkelaar Reinder vertelt over zijn ervaring.

Kennismaken
Na mijn studies informatica en informatiekunde zocht ik een innovatief bedrijf om aan de slag te gaan. Toen ik een tijdje intern heb gewerkt, merkte ik dat ik belang hechtte aan afwisseling. Ik was namelijk veel bezig met dezelfde werkzaamheden, ik had weinig uitdaging en ik vond dat bedrijven zich te veel op het commerciële aspect richten en het vakmanschap vergaten. Na een aantal gesprekken ben ik bij OVSoftware aan de slag gegaan en vandaag de dag ben ik gedetacheerd binnen de overheidssector. 

Bevindingen
Ik ervaar deze omgeving als dynamisch en innovatief, hoewel men dat vaak in eerste instantie niet denkt bij overheidsinstanties. Ik werk binnen een inspirerende omgeving, waarbij het niet hoofdzakelijk om de winst draait, maar meer om de professionaliteit en de ontwikkeling. Het werken bij OVSoftware bevalt mij dus heel erg goed!

Leukste project
Binnen de overheidssector heb ik mogen participeren aan een ontzettend waardevol project: DigiD Machtigen. Als team was het onze taak ervoor zorgen dat de burger en bedrijven de mogelijkheid kregen om iemand anders te machtigen, bijvoorbeeld voor de aangifte van de inkomstenbelasting. Hiervoor is een speciaal systeem ontwikkeld, waarbij men gebruikt maakt van een link en een machtigingscode, die de toestemming geven aan ‘de gemachtigde’. Ook was ons nadrukkelijk gevraagd rekening te houden met de bescherming van de persoonsgegevens.

Over OV
OV staat voor Oude Velthuis, de oprichter van het softwarebedrijf. Het begon als een familiebedrijf, dat is uitgegroeid naar een bedrijf met vestigingen in Oldenzaal, Amersfoort, Den Haag en zelfs in Duitsland. OVSoftware heeft zich in de tussentijd gespecialiseerd in de ontwikkel technologieën Java en .NET en draait nu op multidisciplinaire, hoogopgeleide ICT’ers.

Solliciteren bij OV: hoe gaat dat?
Zoals bij elke sollicitatie, is een CV en motivatie belangrijk. Naar aanleiding hiervan kun je uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je al een kleine inleiding over het bedrijf en hierna kun je uitgenodigd worden voor een vervolggesprek (starters kunnen hierop een uitzondering zijn). Dit vervolggesprek voer je met een expert en gaat over je technische kennis en je communicatieve vaardigheden. Over het algemeen verloopt deze sollicitatieprocedure snel.

Voor de verschillende locaties is OVSoftware nog op zoek naar enthousiaste software developers, zowel starters als ervaren professionals. Interesse? Kijk bij de vacatures of er iets bij zit!

Deel dit bericht

Comments are closed.