Review tijd! – Emma den Held

0
Leestijd: 2 minuten

‘Ik draai volop mee op de afdeling, maar voel me zeker ook nog trainee’

We hebben met ons team Industrial bij Corporate Lending een drukke decembermaand achter de rug. We hebben de doelstelling dat al onze klanten minimaal één keer per jaar zijn ‘gereviewd’. Bij veel klanten gebeurt er van alles door het jaar heen, vooral bij de grote corporates. Hen spreken we vaak. Ze vragen bijvoorbeeld een nieuwe lening of een herfinanciering aan of de overeenkomst moet om de een of andere reden aangepast worden. Bij andere klanten is het rustiger. Toch is het belangrijk om minimaal één keer per jaar te kijken hoe de performance is geweest, wat er uitstaat aan leningen en of alles nog goed loopt.

Ik werk nu drieënhalve maand in het team Industrial en krijg steeds meer eigen verantwoordelijkheden. Kleinere klanten en minder ingewikkelde trajecten pak ik zelfstandig op, wordt het toch complex dan kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s. We werken momenteel aan een case van een Nederlandse corporate die wil uitbreiden naar België. Het bedrijf wil zijn ‘syndicated loan’ (een lening verstrekt door meerdere banken samen) zodanig aan laten passen dat het in België gebruik kan maken van de financiering. Hiervoor schrijven we een analyse (een ‘credit rationale’) met daarin onder andere een overzicht van de markt, het perspectief in België, een forecast en de mogelijke risico’s. De analyse en daarmee het verzoek is inmiddels door Risk goedgekeurd. Op dit moment maakt een advocatenkantoor namens alle banken de documentatie gereed. Bij een bilaterale lening (een 1-op-1 lening) doen we dit zelf, altijd in nauwe samenwerking met onze Legal afdeling.

Hoewel ik volop meedraai op de afdeling, voel ik me zeker ook nog trainee. Ik spreek mijn traineegenoten vaak, kom ze tegen in meetings en we lunchen elke donderdag met de trainees van Wholesale Banking. Ook trainees van andere tracks zie ik regelmatig, binnenkort gaan we een weekend weg met zo’n twintig trainees vanuit alle tracks. En de nieuwe trainees komen erbij: laatst werd ik door HR gevraagd of ik een potentiële trainee wilde spreken die in de laatste sollicitatieronde zat. Erg leuk om koffie met hem te drinken en hem een paar maanden later op het hoofdkantoor te zien rondlopen!

In maart hebben we de jaarlijkse training ‘CONNECT’ met alle trainees van mijn jaar wereldwijd. Brussel is dit keer the place to be. Twee weken lang zijn we volledig uit onze normale werkomgeving. We verblijven in een hotel en werken daar  aan onze kennis van de bank en ons vakgebied, maar vooral aan onze persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk er echt naar uit. In het dagelijkse werk ben ik niet zo bewust bezig met hoe ik overkom op collega’s, terwijl het heel goed is om daar af en toe bij stil te staan. Tijdens CONNECT ga je hier met je guild – een groepje van tien trainees vanuit alle tracks en alle landen – volop mee aan de slag. Dit is eigenlijk ook een soort review, maar dan van jezelf… Verder is zo’n intensieve training van twee weken heel erg gezellig, met allemaal jonge mensen in dezelfde werk- en levensfase. Hoe het was, vertel ik de volgende keer!

Deel dit bericht

Comments are closed.