Samen met collega’s impact maken OchtendMensen

0
Leestijd: 2 minuten

Als Adviseur bij OchtendMensen ontwikkelen wij veel. Wij werken aan maatschappelijke ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers en aan onze persoonlijke ontwikkeling in ons opleidingstraject. Maar wist je dat wij als adviseurs bij OchtendMensen ook werken aan de ontwikkelingen binnen OchtendMensen? Zo bouwen wij aan proposities, regelen wij zelf de werving en selectie, onze communicatie, en de lancering van onze nieuwe naam! Met een team van zeven collega’s zijn wij afgelopen jaar een uitdagend naamsveranderingstraject aangegaan. Hoe dat ging? Dat vertelt adviseur Noëlle van den Boom je hieronder.  

Opeens krijg je een mailtje met de boodschap “Wil jij met ons meedenken?”. Als collega’s onderling weten wij elkaar precies genoeg te prikkelen om over te gaan tot actie. “Meedenken? Ik? Tuurlijk! Maar… waarover eigenlijk?”. En voordat je het weet, ben je gebombardeerd tot lid van “Het Nieuwe Naam-team”. Nadat mijn collega’s aangaven dat het meedenken ging om het traject rondom de nieuwe naam, was ik om. Zeker omdat destijds nog maar een handjevol collega’s mocht weten wat de nieuwe naam ging worden. Daar mocht ik me vanaf dat moment ook onder scharen.

Voorheen droegen wij de naam Adviestalent. Deze naam paste alleen niet meer volledig bij waar wij als adviseurs en als bureau voor staan. Hier kwamen wij achter toen wij aan de slag gingen met onze communicatie en een externe partij ons er op wees dat wij “in het echt veel leuker zijn dan hoe jullie online overkomen”. Dat wilden wij graag anders, en verder gaan onder een nieuwe naam paste daarbij. Een uitdagende klus om mee aan de slag te gaan. Bij een naamsveranderingstraject komt namelijk veel kijken. Zoals de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl, het maken van een nieuwe website, externe lancering en alle officiële stappen voor registraties. En dan hebben wij het nog niet eens over het kíezen van een nieuwe naam; misschien wel de grootste opgave.

Afgelopen periode hebben wij een intensief traject doorlopen met onze adviseurs, alumni, opdrachtgevers en TwynstraGudde-collega’s. Wij hebben scherp gekregen wat onze jonge adviseurs kenmerkt en drijft. OchtendMensen dekt voor ons deze lading. OchtendMensen brengt mensen en projecten in beweging. Dit doen wij niet door van een afstandje te vertellen hoe het zou moeten, maar door mee te werken in organisaties. Een team van jonge, slimme, enthousiaste professionals die van aanpakken weten. Wij willen hands-on een bijdrage leveren aan een betere wereld. Dit doen wij in betekenisvolle opdrachten voor organisaties waar wij trots op zijn, binnen de zorg, energie, mobiliteit en innovatie. Samen willen wij impact maken OchtendMensen.

Wil je meer weten over ons? Of over hoe ook jij bij ons impact kan maken OchtendMensen en jij jezelf kunt ontwikkelen? Kom dan langs bij onze wekelijkse kennismakingslunch of bij onze Inhousedagen. 

Deel dit bericht

Comments are closed.