Sneak Peek met Business IT trainee Luuk

0
Leestijd: 3 minuten

‘Onze Business IT trainee Luuk vertelt in dit interview hoe hij zijn tijd tot nu toe heeft ervaren bij de ABN en Young Colfield. Benieuwd? Lees het in deze blog!’

Hi Luuk, fijn dat ik je even kan spreken! Hoe heb je het IT-Business Program tot nu toe ervaren?
Ja, heel goed eigenlijk. Binnen ABN krijg ik veel ondersteuning van mijn team en iedereen toont veel begrip. Daarnaast vind ik de ‘persoonlijke touch’ die Young Colfield biedt een heel fijn punt van het traineeship. Wie ben je als mens, wat vind je leuk en welke kant wil je graag op gaan? Door gesprekken met mijn Talent Manager heb ik mooie stappen kunnen maken. Ik weet niet of ik dezelfde stappen had gemaakt zonder de Young Colfield trainingen en activiteiten.

Welke stappen heb je tot nu toe ondernomen?
Ik ben begonnen in een Interest Risk Team binnen het ALM-grid. Dat is de afdeling die IT-oplossingen biedt voor alle afdelingen die binnen ALM vallen. Ik ben daar begonnen met SQL en SSIS-development. Dat vond ik leuk, maar ik kwam erachter dat het voor mij niet ideaal was om mij puur op code te richten. Ik besefte me dat ik het nog leuker vond om strategischer bezig te zijn. Ik wilde meer ontdekken in plaats van uitvoeren. Na een halfjaar ben ik gestart met QRM. QRM is economische modelleringssoftware, waarbij je modellen hebt die bijvoorbeeld de balans van de bank in kaart brengen en handvaten biedt aan de business om de balance sheet bij te sturen. Na vele gesprekken met mijn Talent Manager had ik besloten een balletje op te gooien bij mijn manager van de ABN. Ik vroeg of het mogelijk was om meer te groeien in de rol van Business Analist of Business Developer. En dit kon! Young Colfield heeft me erbij ondersteund om erachter te komen wat ik echt leuk vind. 

Waarom vind je het leuk om voor de financiële sector te werken? Was dit altijd al een jongensdroom of ben je er ingerold?
Nou nee hoor, het is nooit een jongensdroom geweest. Wat wel een jongensdroom van mij was, was rijk worden. De financiële sector klonk zeker als iets dat paste in dat plaatje. Maar, ik moet zeggen naarmate je ouder wordt, word je wijzer en besef je dat geld niet het belangrijkste is.

Uiteindelijk ben ik er heel toevallig ingerold. Ik was benaderd door een recruiter en ik ben toen op gesprek gegaan bij Young Colfield. Ik vond het direct een ontzettend leuk bedrijf. Daarna ging ik op gesprek bij de ABN en ik had daar ook meteen een goed gevoel bij. Wat ik leuk vind aan het werken bij een bank is dat je bezig bent met dingen die continue spelen in de samenleving. Dat vind ik super interessant.

Heb je ook wel eens minder leuke dingen meegemaakt tijdens de traineeship?
Absoluut, ik ben mezelf ontzettend tegengekomen. Ik vroeg me continu af: voldoe ik wel aan de verwachtingen? Is de ABN wel tevreden over mij? Kan ik hier blijven na mijn traineeship? Dat zijn toch wel dingen die je in je achterhoofd houdt. Ik had hier eens een gesprek over met mijn Product Owner en hij vroeg aan mij: ‘Maar voldoe je aan jouw eigen verwachtingen?’ Ik zei: ‘Absoluut. Als ik kijk waar ik nu sta en waar ik een paar maanden geleden stond, is het ongelofelijk hoeveel ik nu weet.’ Hij antwoordde lachend: ‘Uiteindelijk is het niet belangrijk of je voldoet aan de verwachtingen van een ander, als je maar voldoet aan de verwachtingen van jezelf.’

Mee eens! En als je Young Colfield moest omschrijven in 4 woorden, wat zouden deze zijn?
Groei, gezelligheid, ondersteuning en zelfreflectie.

Wil jij net zoals Luuk de uitdaging bij ABN en Young Colfield aangaan? Stuur een e-mail naar lisanne.van.zwol@youngcolfield.nl of kom gezellig een kop koffie drinken met één van onze trainees!

Deel dit bericht

Comments are closed.