Sneak Peek Top Engineer Gijs – Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten

Hi Gijs, fijn dat je tijd hebt kunnen vrijmaken om dit interview te doen. Hoe ervaar jij het Top Engineer Program tot nu toe?
Tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin binnen dit traineeship. Ik ben terecht gekomen in een leuk team binnen de ING en het werk is uitdagend. Ik ga daarom iedere dag met plezier naar mijn werk. Daarnaast ben ik met een ontzettend gezellig team de trainingsmaand bij Young Colfield begonnen. Iedere vrijdag lunchen we samen bij de ING en voor vragen kunnen we altijd bij elkaar terecht. We zitten allemaal op een andere afdeling binnen de ING, ook wel omdat we allemaal een andere expertise hebben. Het is daarom altijd leuk om van mijn teamgenoten te horen wat er allemaal binnen hun afdeling speelt.

Klinkt goed! Kan je mij iets meer vertellen over de trainingsmaand? Wat heb je daar allemaal geleerd en kan je alles toepassen binnen jouw huidige functie?
Heel veel dingen kon ik direct toepassen in mijn dagelijkse taken, maar een aantal dingen weer wat minder. Het stukje JAVA en SPRING waren super handig, dat was ik direct tegengekomen in mijn werk na de trainingsmaand. Bij het daadwerkelijke werken ga je nog dieper in op de meeste dingen, waardoor je het snel 100% onder de knie krijgt. De trainingsmaand zag ik als toegevoegde waarde, omdat ik hierdoor de meeste programmeertalen heb meegemaakt en hierdoor kon toepassen in mijn dagelijkse functie. Wat ik super leuk vond tijdens de trainingsmaand, was dat er een aantal ING Experts langs waren gekomen om het een en ander te vertellen over hun dagelijkse bezigheden. Hierdoor kon ik goed beeld vormen wat mij te wachten stond bij de ING.

Hoe ziet jouw dag eruit? Met hoeveel mensen werk je samen?
Ik zit in een redelijk klein team, bestaande uit 6 personen. Mijn team is al lang werkzaam binnen de ING, waardoor er ontzettend veel ervaring en kennis aanwezig is. We werken volgens de Agile methode, dus iedere ochtend om half 10 beginnen we met een stand up waarin iedereen vertelt wat hij de dag van te voren heeft gedaan, waar hij aan gaat werken en of je eventueel ergens tegenaan loopt. Vervolgens werken we tot 12 uur en dan gaan we lunchen met ons team en andere teams. Na de lunch gaan we weer lekker aan de slag en vaak hebben we in de namiddag nog een meeting. Vaak gaan we dan ideeën verder uitwerken of bepaalde afspraken maken over een project.

Kan je me ook iets vertellen wat je precies doet?
Ik zit bij een team dat voornamelijk tussen de Back-End en Front-End inzit. We brengen klantgegevens naar de website of de mobiele app. Dat gaat vooral om transacties en balans. Ik werk het meeste met Java-applicaties en een klein beetje Front-End. Het leukste vind ik Java, omdat ik daar ietsje beter in ben, dus dat gaat me wat gemakkelijker af.

Wat vind je het leukste wat je hebt geleerd bij de ING?
Wat super leuk is om te zien is dat ik zoveel vooruitgang heb geboekt in het afgelopen halfjaar. Op het begin was het echt zo van: wow, wat super veel informatie en wat is het hele IT-landschap binnen de ING groot! Maar ik merk dus echt dat ik steeds sneller dingen snap en ook dingen sneller oppak. 

Heb je ook weleens een tegenslag gehad gedurende jouw traineeship?
Ja, in de derde week toen ik was begonnen had ik heel mijn C-schijf gedeleted. Ik moest hierdoor alles weer opnieuw installeren. Gelukkig was het pas in mijn derde week waardoor ik nog niet echt ontzettend veel belangrijke documenten was verloren. Uiteindelijk heb ik er wel super veel van geleerd, namelijk het zo snel mogelijk mijn computer instellen zodat alles erop staat. Maar ook dat ik iets rustiger moet werken en niet alles moet overhaasten. Het is beter om iets meer rust te nemen waardoor er overhaastige fouten ontstaan. Dat is overigens ook mijn valkuil.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Young Colfield?
Ik ben blij dat ik mijn team heb binnen Young Colfield. We zitten toch allemaal in hetzelfde schuitje waardoor dat ontzettend verbind. Niet te vergeten de Young Colfield Sessies, iedere eerste donderdag van de maand waarbij er een leuke/informatieve spreker komt onder het genot van een biertje. Wat ook leuk is om dan de verhalen en ervaringen van bijvoorbeeld de andere (IT) trainees van de ABN te horen, waardoor je weer van elkaar kunt leren.

Deel dit bericht

Comments are closed.