Spijkerbroek door je brievenbus – Traineeship bij PostNL

0
Leestijd: 2 minuten

Consumenten blijken het vervelend te vinden om thuis te wachten op hun pakketje. Met onze slimme, luchtdichte verpakking passen veel producten toch door de brievenbus. Minder afval, meer gemak.

Wie had verwacht dat een spijkerbroek door de brievenbus past? Toch is het met onze nieuwe kledingverpakking gelukt. De verpakking is van recyclebaar plastic en heeft een opening waar lucht door kan ontsnappen. Als je hem oprolt, zuigt de verpakking als het ware vacuüm. Deze techniek ontwikkelde ik samen met de TU Delft en DaklaPack. Het mooie van de verpakking: klanten hoeven niet langer thuis te wachten en kunnen hem hergebruiken voor retourzendingen.

Lean Startup methode

Voor de ontwikkeling van dit nieuwe product in een bestaande markt gebruik ik de Lean Startup methode. Dat wil zeggen dat je klein begint met een product dat nog in ontwikkeling is. We testen het met een klant. Met de learnings maken we het product vervolgens beter. Inmiddels hebben we al meerdere stappen gezet en maken vier webshops gebruik van de verpakking.

Nooit meer wachten

Heel gaaf dat de verpakkingen dus al echt bij klanten op de deurmat vallen. De reacties zijn super. De pakketjes zijn te volgen via track & trace. De kleding komt netjes aan en klanten vinden het fijn om niet thuis te hoeven wachten of naar een pakketpunt te hoeven. Dat vinden we heel belangrijk, want uiteindelijk willen we webshops en hun klanten gemak bieden.

Eindeloze mogelijkheden

Naast kleding kijken we nu verder naar andere producten die door de brievenbus kunnen passen. Veel bedrijven zoeken naar duurzame alternatieven voor verzending. De helft van hun opslagruimtes zijn bezet met kartonnen dozen. Die zijn vaak veel groter dan het product dat erin vervoerd wordt. Je bezorgt dan vooral lucht. Dat moet makkelijker kunnen. Zo ontwikkelen we op dit moment een slimme oplossingen om olijfolie en wasmiddel door de brievenbus te bezorgen. En versturen opticiens al brillen en lenzenvloeistof in kleinere verpakkingen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ondernemen als management trainee

Het is leuk om als management trainee bij PostNL de vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen om te ondernemen en bij te dragen aan de doelstellingen van PostNL. Intern hebben we alles in huis wat een startup nodig heeft. Zo heb ik een heel netwerk van PostNL collega’s, van juridisch specialisten tot een sales team. Wat ik meebreng, is mijn ondernemerschap en realisatievermogen. Kunnen verbinden is van groot belang in de functie die ik nu heb en dit gaat me goed af. Ook extern bouw ik nu een netwerk op met partners zoals verpakkingsbedrijf Daklapak, de TU Delft en de webshops. Voor mij is dit project ‘the best of both worlds’: ik kan ondernemen binnen een groot bedrijf.

Ook slim verpakken en minder lucht vervoeren?

Neem dan contact met me op: Nikesh Jaglal via nikesh.jaglal@postnl.nl of 06-83639507.

Meer weten over het PostNL management traineeship?

Neem een kijkje op de site van PostNL

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.