Stagelopen bij Tata Steel Bachelor

0
Leestijd: 2 minuten

Richard van der Ploeg bij Tata Steel Bachelor

Bachelor Werktuigbouwkunde en Master Materials Science and Engineering (Materiaalkunde), beide aan de TU Delft en stage bij Tata Steel Bachelor.

“Voor mijn afstudeeropdracht wilde ik graag een onderwerp dat dichtbij de praktijk lag. Na rondvraag bij mijn docenten kwam er geen onderwerp uit dat binnen mijn straatje lag, dus heb ik zelf contact opgenomen met het stagebureau van Tata Steel. Hier werd ik op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek waarbij mij twee onderwerpen gepresenteerd werden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opdracht in het Product Application Centre en kon ik na het maken van mijn laatste tentamen gelijk beginnen.

Mijn opdracht gaat over een nieuw hoge sterkte staal dat binnenkort in de auto-industrie gebruikt zal worden. Dat vind ik mooi, dat mijn resultaten echt gebruikt zullen worden en niet in een kast onder een dikke laag stof verdwijnen. Hoge sterkte stalen werken iets anders dan traditioneel staal en daarom is er meer onderzoek nodig om absoluut zeker te zijn van het gedrag in de praktijk. Daarvoor ben ik nu bezig om een bestaande proef aan te passen. Met deze resultaten en informatie uit de literatuur zal ik een theoretisch model maken om het gedrag te voorspellen. Het is een grote opgave maar zeker een uitdaging.

De opdracht combineert werktuigbouwkunde met materiaalkunde en ik heb een aparte begeleider voor elk vakgebied. Beide zijn ze erg toegankelijk en nemen altijd de moeite om even wat tijd voor me vrij te maken. Ook andere collega’s hier zijn erg open en behulpzaam, de sfeer is hier laagdrempelig en ontspannen.”

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.