Het Corporate Clients traineeship KPMG

0
Leestijd: 2 minuten

Pim startte in september in het Corporate Clients traineeship bij KPMG. Hoe is hij bij KPMG terechtgekomen en wat verwacht hij van zijn traineeship?

Hoe heb je kennisgemaakt met KPMG?

In het derde jaar van mijn bachelor begon ik me te oriënteren op een toekomstige werkgever. Tijdens speeddates van studievereniging FSA maakte ik kort kennis met de Big 4 kantoren. KPMG maakte gelijk al een goede indruk op me, maar er waren er meer. Vervolgens heb ik bij deze en enkele kleine kantoren inhousedagen gevolgd. In november 2013 ben ik met KPMG op Business Course geweest naar Brussel. De januari daarop begon ik bij KPMG als scriptant en kreeg ik de mogelijkheid om mee te lopen met enkele klanten.

Waarom heb je voor KPMG gekozen?

Ik heb voor KPMG gekozen omdat ik naast het werk zelf, de mensen in een organisatie erg belangrijk vind. De business course was een unieke manier om de mensen achter de organisatie te leren kennen. Het enthousiasme van de KPMG’ers en hun vakkundigheid gaven mij de doorslag om met trots voor KPMG te komen werken. Tijdens mijn scriptieperiode werd alles bevestigd: een goede werksfeer, iedereen is behulpzaam en geen enkele deur is dicht zodat je zelfs bij partners naar binnen kan stappen. Er wordt op een zeer professionele manier naar je carrière gekeken en de benodigde extra scholing gegeven om je carrière te voorspoedigen. Ik vind een goede en gezonde werkomgeving erg belangrijk. En die werkomgeving heb ik gevonden bij KPMG.

Wat verwacht je van het Corporate Clients traineeship?

Bij de afdeling Corporate Clients verwacht ik diversiteit in teams en een goede (misschien soms ook heftige) werksfeer. Ik ben tevens afgestudeerd in Chemie dus ik hoop me te kunnen specialiseren op het gebied van de chemische en farmaceutische industrie. Verder verwacht ik (en dat zie ik nu al) een goede verhouding tussen hard werken en ontspanning met collega’s.

Misschien ook leuk om de vraag om te draaien; wat verwacht Corporate Clients van mij? Na mijn eerste weken kan ik al zeggen dat er van je wordt verwacht dat je je overal voor 150% voor inzet en ook dat iedereen hier zit om te leren. Er wordt dan ook van je verlangd dat je dingen die je niet weet gewoon vraagt. Iedereen heeft een bepaalde voorkennis en zo bepaal je zelf je eigen groei. Ik denk dat deze groei door een goede samenwerking met collega’s wordt bespoedigd.

Deel dit bericht

Comments are closed.