Van student naar burger: mijn ervaringen

0
Leestijd: 3 minuten

Iedereen moet er eens aan geloven, dus ik ook. Er komt een tijd dat het heerlijke en relaxte studentenleventje zonder zorgen op z’n einde loopt. De een kijkt er naar uit, de ander stelt dat moment liever zo lang mogelijk uit. Houdt het studeren hier op? Heb ik nog wel vrije tijd? Kan ik mijn vrienden nog zien? Mijn ervaringen op een rijtje:

Werken en leren

SeederDeBoer helpt je perfect door de overgang heen. Het Young Professional programma biedt naast verschillende opdrachten een uitgebreid trainingsprogramma waarin je jezelf verder ontwikkelt op professioneel vlak, maar ook als persoon. Op de trainingsdagen waan je je weer even student met een dik boek leerstof voor je, seminar-achtige opdrachten en een afsluitend tentamen.

Uitgavenpatroon

En wat verandert er nou verder allemaal? Allereerst verandert je uitgavenpatroon. Cliché maar waar, de goedkope t-shirts zijn ingeruild voor items van kwaliteit. In plaats van de sale in de gaten te houden, winkel ik nu gewoon wanneer ik wil. De pinpas werkt toch wel. Tijd is daarentegen een schaars goed geworden en op zaterdag- en zondagmiddag winkelen in de Koopgoot in Rotterdam raad ik niemand aan. ‘s Ochtends is winkelen goed te doen en gelukkig is online winkelen ook een prima optie.

Ook het doen van de wekelijkse boodschappen gaat anders. Ik bestempel mijzelf als een behoorlijke bonus-freak. Ik hou van ‘hamsteren’ en 35% korting en zocht mijn ontbijt, lunch en diner daar dan ook graag op uit. Inmiddels koop ik gewoon waar ik zin in heb. De verse ananasstukken voor een veel te dure € 3,-, de eerste aardbeien van het jaar, een divers assortiment aan noten, ik kijk niet eens meer naar de prijs. Voor was- en schoonmaakmiddelen maak ik een uitzondering, daarbij komt de korting-freak in mij toch weer naar boven.

Avondje voor de buis

Waar ik vroeger elke avond in was voor een drankje in de stad, koester ik nu mijn vrije avonden. De avonden met dansen tot 05.00 uur zijn ingeruild voor een lekker ‘burgerlijk’ avondje thuis. Van zo’n avond op de bank in mijn joggingsbroek met een kop thee, de Linda of een aflevering House of Cards geniet ik intens. Vrijdag- en zaterdagavond zijn gereserveerd voor drankjes doen na een week hard werken, waarvan de aftrap regelmatig start bij SeederDeBoer. En werkelijk waar, dat biertje smaakt veel lekkerder als je écht hard hebt gewerkt.

Weekend is weekend

Een van de belangrijkste meevallers wat mij betreft: weekend is weekend! Waar ik voorheen nog vaak een hele zaterdag moest blokken voor een tentamen, staat mijn zaterdag nu in het teken van leuke dingen doen. En alle werkende vrienden en vriendinnen denken er precies zo over. Een dagje strand, winkelen en naar verjaardagen of feestjes, allemaal zonder enig schuldgevoel dat je misschien toch nog net dat ene artikel voor je college van maandag had moeten lezen. Natuurlijk kan het zijn dat werk een paar uurtjes van je zondagmiddag vraagt, maar met de ‘Chill Mode: On’-lijst van Spotify achter je bureau thuis zorgt dat voor een prima ontspannen werksfeer.

Nieuwe vriendschappen

Zoals ik al zei, tijd is schaars. Helaas zie ik een aantal vrienden en vriendinnen niet meer zo regelmatig als toen ik nog studeerde. Maar bij een juiste match tussen jou en je werkgever, zorgen je collega’s voor nieuwe vriendschappen. Ik voel me bevoorrecht dat ik dat heb gevonden. Bij SeederDeBoer heb ik naast ontzettend veel leuke collegiale contacten ook een aantal nieuwe vriendschappen opgedaan. De sfeer en mentaliteit van het bedrijf maakt dat ik mij thuis voel en zelfs in de weekenden met enige regelmaat met collega’s op stap ga. Dus bang zijn je sociale leven te verliezen is nergens voor nodig!

Deel dit bericht

Comments are closed.