Trainee aan het woord: Frans de Heij

0
Leestijd: 2 minuten

“Ik ga bijvoorbeeld een training volgen over nieuwe businessmodellen.”

Een van de dingen die ik erg leuk vind is dat Balance onwijs breed in de markt staat. De activiteiten hangen allemaal aan de kapstok ‘fysieke leefomgeving’ en daar is ruimte voor elke discipline, en vooral ook voor een interdisciplinaire aanpak. Zo kan je meewerken aan een nieuwe tunnel onder de Maas, het realiseren van een warmtenet voor een gemeente, het onderzoeken van kansen met de energietransitie, het winnen van grote tenders, de waterschappen ondersteunen en nog veel meer. Tijdens het Balance Traineeship krijg je de kans om binnen verschillende projecten mee te draaien en deze met jouw inzichten en kennis aan te vullen.

Ontwikkeling

Het traineeship begint in september met een maand vol trainingen. Deze trainingen lopen uiteen op onderwerpen van communicatie, business development tot risicomanagement. Naast deze trainingen wordt er gekeken naar wie jij bent, onder begeleiding van Hudson Talentmanagement. Vragen als: hoe leer jij het best? Ben je een doener of een dromer? Extravert of introvert?- en wat zijn je sterke punten? Daarnaast is er ook ruimte om zowel als groep als individu aan te geven op welke punten je jezelf nog zou willen ontwikkelen. Ik ga bijvoorbeeld een training volgen over nieuwe businessmodellen, om de kansen met de energietransitie te ontdekken.

Ondernemerschap

Ondernemerschap is een belangrijk punt voor het traineeship, de kandidaten worden daar ook deels op geselecteerd. Het is voor Balance van belang dat wij onze ideeën in de markt durven te zetten. Dat we met een frisse blik kijken naar de dienstverlening van Balance en zoeken naar kansen. Zo is er bijvoorbeeld ruimte om onderzoek te doen en een wetenschappelijk artikel te schrijven. En er is ruimte om een ideeën verder te ontwikkelen. Als voorbeeld, ik heb een idee over hoe de stakeholderanalyse beter kan. Hier krijg ik veel steun in en de kans om met veel ervaringsdeskundigen te sparren. Kortom, het traineeship bij Balance is wat je er zelf van maakt!

Deel dit bericht

Comments are closed.