Traineeship Zorgadministratie met Pien

0
Leestijd: 2 minuten

Geboren in Rotterdam en opgegroeid op Goeree Overflakkee kwam ik er al snel achter dat ik daar niet de uitdaging vond waar ik naar op zoek was. Daarom ging ik op mijn twaalfde naast mijn middelbare school, de jeugdtheaterschool volgen in Rotterdam. Daarna solliciteerde ik voor een toneelopleiding, maar omdat ik pas zestien was vonden ze mij te jong en dus ging ik op zoek naar een opleiding met raakvlakken. Traineeship Zorgadministratie kwam toen op mijn pad.

De zoektocht

Bij mijn zoektocht kwam ik terecht bij de opleiding creatieve therapie in Amersfoort, waar ik ook naar toe ben verhuisd. Echter was er weinig werk, omdat de methode die ik toepaste niet werd vergoed door de verzekering. Tijdens mijn afstuderen heb ik de slag gemaakt naar cognitieve gedragstherapie, wat het stagebedrijf heeft overgenomen. Echter was er binnen de organisatie geen plaats voor mij en dus moest ik na mijn afstuderen op zoek naar een andere baan. Zo kwam ik terecht op een forensisch psychiatrische afdeling, maar omdat ik hier veel met agressie te maken kreeg en dit niet bij mij paste ben ik gestopt en teruggevallen op de horeca ervaring die ik tijdens mijn studie had opgedaan.

Nadat ik een tijdje als event manager werkzaam ben geweest, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb nog getwijfeld of ik terug wilde naar de zorg, maar heb uiteindelijk besloten om meer de richting van HR en uitzendwerk als intercedent op te gaan en in die richting op zoek te gaan naar een baan. Op die manier kwam ik de oproep van Quoratio tegen.

Quoratio

Eigenlijk wilde ik nog een studie volgen, maar met een bachelor diploma op zak werd dat vanwege de nieuwe wetgeving onbetaalbaar en kwam het traineeship als geroepen. Dit bood mij de mogelijkheid om te werken en te leren op hetzelfde moment. Ik vroeg me af of het bij me zou passen. Ik ben namelijk niet een persoon die van 9 tot 5 achter een bureau wil zitten en heb behoefte aan wat uitdaging. Ik heb daar lang over getwijfeld, maar weet inmiddels dat je niet alleen maar achter je bureau zit. Zeker als je jezelf proactief opstelt komen er leuke dingen op je pad. Daarnaast hoorde ik vaak dat mensen na een studie geen werk kunnen vinden. Doordat Quoratio je plaatst bij een opdrachtgever loop je dit risico niet. Dat is natuurlijk een enorm voordeel en mede daarom heb ik besloten toch mijn cv naar Quoratio te sturen.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Pien? Kijk dan hier.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.