Stage lopen bij Gall & Gall

0
Leestijd: 3 minuten

Lars Tuin loopt sinds zes weken stage binnen team commercie op de afdeling inkoop van Gall & Gall. De vierdejaars student Ondernemerschap & Retail Management neemt je mee in zijn bevindingen van de eerste weken.

Zijn er bepaalde zaken die je zijn opgevallen tijdens het sollicitatieproces?

Tijdens het proces viel mij op dat er zeer actief wordt gezocht naar een geschikte plaats voor jou als stagiair. Hierbij wordt er rekening gehouden met jouw studie, interesses en doelen welke naar voren komen in gesprekken voorafgaand aan de sollicitatie. Op deze manier kan iets vrij specifieks, zoals het inkopen van dranken, gematcht worden aan jou als persoon. Geef daarom ook vooral zoveel mogelijk tijdens deze gesprekken aan wat je leuk vindt en waar je meer over wilt weten!

Ahold Delhaize is zo groot, verzuip je niet als nieuwe medewerker ?

Het bedrijf zelf is groot maar vanzelfsprekend opgedeeld in veel verschillende kleinere afdelingen. Ik ben destijds erg plezierig ontvangen door het team die zowel zakelijk als privé mij een goed gevoel gaven. Iedereen in het team heeft verteld over hetgeen wat hij/zij doet en waarvoor je aan deze persoon hulp kan vragen binnen jouw takenpakket. Door het hebben van een zelfstandig takenpakket ben je ook daadwerkelijk onderdeel van het team en wordt je gewaardeerd. Een grote organisatie heeft ook veel voordelen, je kunt als stagiair of nieuwe medewerker heel veel onderdelen van de bedrijfsvoering ontdekken. Ga dit ook vooral doen, zit je bijvoorbeeld op inkoop ga dan vooral een keer naar het distributiecentrum of in gesprek met een collega van datascience.  Zo leer je op een leuke manier de organisatie en je collega’s kennen!

Hoe ervaar je de sfeer en de bedrijfscultuur van Gall & Gall?

Binnen Gall & Gall heerst er een open bedrijfscultuur, je kunt met iedereen in gesprek gaan zonder barrières. De sfeer onderling is gemoedelijk en er is oprechte interesse voor elkaar. Door de grote drive en expertises van alle collega’s wordt je als nieuweling ondergedompeld in een fijne werkflow. Gezamenlijk Gall & Gall runnen en verbeteren, daar draait het om. Voor mij persoonlijk werkt het erg fijn dat ik omringt ben met personen die veel ervaring, kennis en ideeën hebben en dat graag willen delen met nieuwe collega’s. Hierdoor voel je je vanaf het eerste moment welkom en serieus genomen!

Hoe ziet een dag van een stagiair eruit?

Een dag van een stagiair Storesupport is niet te vergelijken met een dag van de stagiair inkoop. Er zijn wel een paar overeenkomsten. Per dag heb je gemiddeld 2 a 3 meetings, dit kan zijn met je collega’s maar ook in mijn geval met leveranciers. Deze meetings bereid je voor met je manager of stagebegeleider, in het geval van inkoop is dit bijvoorbeeld rekenwerk. Hierbij ga je kijken waar mogelijke kansen liggen, dit geef je door. Na de meeting praat je vaak even na, dit zijn ontzettend leerzame momenten omdat je hoort waarom de inkoper bepaalde beslissingen heeft gemaakt tijdens het gesprek. De stagiairs met een opdracht vanuit hun onderwijsinstelling zijn hier vaak 1 dag per week mee bezig, de informatie doe je natuurlijk de overige dagen op.

Heb je nog tips voor aankomende stagiairs?

Wees proactief tijdens het sollicitatieproces en geef aan wat je wilt. Hierdoor kan er het beste gezocht worden naar een plek voor jou.  Als je bent aangenomen, verdiep je niet alleen in jouw  takenpakket maar ook in de organisatie an sich. Ga in gesprek met mensen en doe nieuwe inzichten op. Klik hier voor tips over het sollicitatieproces. Succes!

Ben je geïnteresseerd in een leerzame stage bij Gall & Gall? Bekijk hier het aanbod van stages.

Deel dit bericht

Comments are closed.