Van hersenonderzoek naar nieuwe producten!

0
Leestijd: 2 minuten

Wat een traineeship bij Ahold Delhaize en alcohol met elkaar gemeen hebben? Mogelijk zijn de meningen van andere trainees hierover verdeeld maar in mijn geval speelt drank een centrale rol: het verkopen ervan welteverstaan. Ik ben mijn traineeship namelijk van start gegaan bij Gall & Gall als Category Manager ‘Mousserende wijnen, Port & Sherry’.

Na enkele omzwervingen kwam ik bij Ahold Delhaize terecht. Met een achtergrond in klinisch hersenonderzoek leek een carrière bij Ahold Delhaize in eerste instantie niet heel logisch. Maar dat ik het liefst de hele dag met eten en drinken bezig ben, waardoor ik bijvoorbeeld ook een tijd in een Michelin keuken gewerkt heb, dat veranderde de zaak. Ook wilde ik graag de overstap van de wetenschap naar het bedrijfsleven maken. Ahold Delhaize verwelkomt ook mensen zonder direct relevante retail achtergrond en dit geeft mede aan hoe het bedrijf niet schroomt outside the box te denken. Iets wat zeker bijdraagt aan de succesformule.

Category Management bij Gall&Gall

Wat mijn rol als Category Manager inhoudt? Bepalen welke nieuwe producten een plekje op het schap verdienen. Goede promoties bedenken. Onderhandelen met leveranciers. Bedenken welke richting een categorie op moet. En laten we vooral het proeven niet vergeten, het hoort er allemaal bij.. Zonder daarbij ooit de klant uit het oog te verliezen, om wie het uiteindelijk allemaal draait. Het is ontzettend gaaf om een Gall&Gall winkel binnen te lopen en te zien hoe je eigen ideeën tot leven zijn gekomen!

Hét Retail Management Traineeship; een steile leercurve

Het zal je niet verbazen dat het traineeship een steile leercurve is, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Op momenten is het bikkelen, maar je staat er nooit alleen voor. Zo is er veel aandacht voor coaching en het is super leuk je ervaringen met mede-trainees te kunnen delen. Wat ‘minder’ is? Overal waar ik kom, kijk ik ineens anders tegen drank aan omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe inzichten. Maar niet dat een wijntje op het terras een vervelende manier is van je werk mee naar huis nemen.

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.