Wat ik doe bij YSE…

0
Leestijd: 2 minuten

‘Wat doe je nu eigenlijk bij YSE?’ is een vraag die mij en andere YSE-ers vaak wordt gesteld. Deze vraag wordt bijna altijd beantwoord met de voor ons welbekende zin ‘ik zit op opdracht bij …’. De rest van het gesprek gaat in mijn geval als volgt:

Ik: ‘Ik zit op opdracht bij Wavin, waar ik een CRM User Adoption project leidt.’

Ander: ‘Goh, interessant. Wat voor een bedrijf is Wavin?’

Ik: ‘Een van de grooste producenten van kunststof buizen en fittingen, gevestigd in Zwolle’

Ander: ‘Jeetje Zwolle, dat is ver vanaf Rotterdam’. (Goh je meent het…) ‘Zat jij hiervoor niet in dat ziekenhuis?’

Ik: ‘Ja klopt, ik heb hiervoor een project gedaan over online leren bij Boerhaave, het nascholingsinstutuut van het LUMC’

Ander: ‘Interessant! Maar wacht, jij wilde toch iets met marketing gaan doen bij een Unilever of een P&G?’

Wat de ander zegt, is helemaal waar. Vanaf jongs af aan had ik grote marketing ambities en wilde ik niets anders dan bij een van de grote FMCG (fast moving consumer goods) bedrijven werken. Mensen beïnvloeden om jouw koekjes te kopen met behulp van branding en marketing leek mij een van de meest interessante dingen om te gaan doen. Dus met die insteek heb ik een master Marketing Management gevolgd. Wat mijn gesprekspartner in dit gesprek niet weet, is dat ik er tijdens deze master achter kwam dat de baan waar ik 10 jaar van droomde (jaja, net zolang als YSE bestaat) helemaal niets voor mij is. E-commerce en online marketing, yes! Branding, brand strategieën en creatieve campagnes verzinnen, niet mijn pakkie an.

Dus daar sta je dan, met je ziel onder je arm en alleen een marketing scriptie nog tussen jou en je eerste echte ‘grote mensen’ baan in. Gelukkig had ik toen der tijd geen Netflix (tot verbazing van iedereen), dus genoeg tijd om na te denken over wat ik dan wel wilde. En om een lang verhaal kort te houden: het Digital Traineeship bij YSE werd mijn nieuwe ambitie. Dit traineeship geeft mij de mogelijkheid om verschillende interessante ‘digital’ opdrachten te doen om kennis en skills op te doen om dit nieuwe pad in te kunnen slaan.

Alweer 8 maanden geleden startte ik bij YSE op opdracht bij Boerhaave als projectleider Extension School. Een mooie maar voornamelijk kortere benaming voor online, internationaal, medisch nascholingsonderwijs. In een andere baan of situaties zou ik niet in de medische onderwijswereld terecht gekomen zijn. Ik had het voor geen goud willen missen: samenwerken met externe partijen, geweldige begeleiding, project management skills ontwikkelen en je mannetje staan in de medische wereld met je bedrijfskundige marketing achtergrond. Skills die ik goed heb kunnen toepassen in mijn huidige opdracht bij Wavin. Hier ben ik verantwoordelijk voor het CRM User Adoption project, waar ik samen met een groep internationale collega’s verbetering in het systeem overleg en doorvoer met ons development team in India. Een interessante change management opdracht waar ik de zogenoemde schakel tussen business en IT ben. Begin november gaan we live met het eerste onderdeel van het project, dus spannend!

Weet ik nu al wat ik wil? Nee, nog lang niet. Deze opdrachten hebben mij wel veel geleerd over wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en waarom niemand snapte dat ik tijdens mijn studententijd nog geen Netflix had. Ik weet dat ik nog heel veel wil leren voordat ik kies wat mijn digitale labeltje wordt. Dus wanneer iemand de komende weken tegen mij zegt dat Zwolle ver is, dan weet ik waarvoor ik het doe!

Deel dit bericht

Comments are closed.