De wereld rond in 60 dagen

0
Leestijd: 3 minuten

sandra_flisijn-1-220x220

Sandra Flisijn
International Sales Manager

Vorige week zat ik in Kroatië en Slovenië. Volgende week vlieg ik naar Dubai en de week erop naar India. Allemaal om het partnernetwerk van Nedap Library Solutions uit te breiden. Een uitdaging, want de bibliotheekwereld is een typische nichemarkt en het gebruik van RFID staat in veel landen nog in de kinderschoenen. Juist daarom wil ik erheen! Om binding met onze partners en de markt te houden. Zo kom ik op plekken waar ik anders nooit zou komen. Dankzij Nedap Library Solutions reis ik de hele wereld over.

De wijde wereld in

Ik werk al jaren internationaal. Voor mij een heel belangrijk onderdeel van mijn werk. Eerder richtte ik me vooral op Europa, maar bij Nedap Library Solutions is mijn wereld groter geworden: minstens twee keer in de maand ben ik op reis om ons partnernetwerk te onderhouden en uit te breiden. Mijn reizen plan ik zelf in. Als ik een kans zie, ga ik erheen. Daarbij geniet ik natuurlijk van alles wat daarbij komt kijken. Van de landschappen die je ziet, het uit eten gaan, de (zakelijke) cultuur meemaken. Afgelopen jaar vloog ik naar India, Dubai, Koeweit, Litouwen, Qatar, Canada, Polen, Israël, Marokko en Amerika.

‘Minstens twee keer in de maand ben ik op reis om ons partnernetwerk uit te breiden.’

Investeren in partners

Bij Nedap streven we er altijd naar om langdurige samen te werken met onze partners. Zodat zij onze ogen en oren in de markt kunnen zijn en wij hen daar waar nodig kunnen steunen. In het begin moeten wij daarvoor veel investeren; hen goed trainen, begeleiding bieden en kijken of we samen een positie in de markt kunnen opbouwen. Een samenwerking is een zoektocht die je samen aangaat. Of het uiteindelijk lukt, is afhankelijk van de partner en de mogelijkheden in het betreffende land. Ook daarom wil ik zelf naar die landen reizen: om samen te onderzoeken wat er nu al mogelijk is, hoe de markt zich ontwikkelt en wat beter kan.

Rollen en zachtjes duwen

De bibliotheekwereld is een nichemarkt en de implementatie van RFID staat in sommige landen nog in de kinderschoenen. Daar moeten we dan rekening mee houden: we beginnen dan heel basic om vanuit daar uit te breiden. Het begint met interesse in technologische ontwikkelingen en automatisering, dan komen er budgetten beschikbaar, vervolgens worden de eerste tenders uitgeschreven en als één bibliotheek eenmaal over de dam is, volgen er meer. Ik zorg ervoor dat wij al de juiste contacten hebben in een land zodat we op de eerste rij zitten als het balletje eenmaal gaat rollen. Of ik ga samen met mijn partners naar bibliotheken toe om te vertellen over de mogelijkheden: een klein duwtje in de goede richting kan nooit kwaad.

‘Binnen een aantal weken reisde ik naar Marokko, wees ik een partner aan en nu lopen er drie tenders.’

Marokko in opkomst

En soms is een duwtje helemaal niet nodig. Zo was Marokko daar ineens het afgelopen jaar. Wij hadden dit land niet op de radar totdat we binnen korte tijd meerdere aanvragen ontvingen. Dan wordt het interessant! Want wat leeft daar dan? Hoe ver zijn bibliotheken en wat kunnen wij voor hen betekenen? Het bleek dat implementatie van RFID in bibliotheken in Marokko in opkomst is. Wij besloten om die kans te grijpen! Binnen een aantal weken zat ik zelf in Marokko, selecteerde ik een partner aan en nu lopen er drie tenders. Zo ontzettend gaaf!

national-library-kuwait-1440x1080

Nedapper Sandra Flisijn

‘Voor mij was het directe contact met onze partners en de markt een van de grootste redenen om voor deze functie te gaan. Samen de bibliotheekwereld veroveren! Tel daarbij de ruimte voor persoonlijke inbreng en eigen verantwoordelijkheid op die je bij Nedap krijgt – een absolute voorwaarde voor mij – en je begrijpt waarom ik al dik zes jaar met veel plezier bij Nedap werk! Van Nedap Energy Systems naar Nedap Security Management en nu Nedap Library Solutions.

Deel dit bericht

Comments are closed.