Werken als trainee Finance bij A.S. Watson Benelux!

0
Leestijd: 2 minuten

Richard is sinds juni 2016 werkzaam binnen A.S. Watson Benelux als Trainee Finance. Lees hieronder meer over de inhoud van het traineeship en zijn ervaringen. Ook nu zijn wij weer op zoek naar een Trainee Finance. Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Bekijk dan de vacature Trainee Finance!

Waarom heb je gekozen voor het Traineeship Finance bij A.S. Watson Benelux?

Ik heb hiervoor gewerkt bij een accountantskantoor en merkte dat die omgeving niet zo goed bij me paste. Ik ging op zoek naar iets anders, maar was ook nog zoekende wat ik dan het leukste vond. Deze functie sprak me aan, doordat ik op die manier de mogelijkheid heb om verschillende afdelingen te leren kennen. Ik werd enthousiast, doordat het eerste gesprek open en eerlijk was. En dit sluit ook aan bij wat ik nu zie: iedereen is toegankelijk, eerlijk, nuchter en down to earth en dat past goed bij mij!

Hoe ziet het Traineeship eruit?

Tijdens het traineeship van een periode van 2 jaar werk je op diverse afdelingen voor een aantal maanden. Wat ik er leuk aan vind, is dat je hier ook zelf inbreng in hebt en kan bespreken waar je interesses liggen. Ook is er veel ruimte om met je leidinggevende te praten over je persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben gestart op de afdeling Controlling waar ik me heb gericht op het analyseren van de omzet en marge die Kruidvat Nederland maakt. Een leuk project dat ik daarnaast heb opgepakt, was om te kijken naar de marges van bepaalde productgroepen. Hiervoor heb ik zelf data opgehaald en geanalyseerd, een voorstel naar de afdeling Inkoop gedaan en dit voorstel is uiteindelijk ook doorgevoerd. Vervolgens ben ik gaan werken voor de afdeling Tax & Assets, waar ik het hele huurproces heb geanalyseerd en aanbevelingen heb gedaan. En binnenkort ga ik naar Stock Accounting, waar ik me bezig ga houden met het maken en analyseren van de voorraadrapportages.

Gedurende het traineeship werk ik mee op de afdeling en heb ik daarnaast mijn eigen projecten. Dat zorgt voor een leuke afwisseling!

Daarnaast ben ik afgelopen januari gestart in het Young Talent Program met 14 andere jonge collega’s. Dit programma is gericht op de ontwikkeling van kennis, ervaring en vaardigheden en bestaat uit verschillende elementen, zoals gastcolleges, workshops en intervisiesessies. Persoonlijk heb ik hier veel van geleerd en juist doordat je in contact komt met collega’s van verschillende afdelingen, vond ik dit erg waardevol.

Hoe zou je de afdeling Finance omschrijven?

Ik vind de sfeer goed en heb gezellige collega’s. In totaal werken er ruim 100 collega’s binnen de afdeling Finance, maar ik weet dat ik bij iedereen kan binnenlopen en er heerst een open cultuur. Dit waardeer ik heel erg. Daarnaast is er ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien naar een functie die bij je past!

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.