Werkervaring als Gupta Strategists

0
Leestijd: 2 minuten

In dit interview ondervragen we Quirine van Voorst over haar carrière als consultant. Het interview is verdeeld in drie artikelen. Dit is deel twee van het interview. Het eerste deel gaat over zijn beginjaren als een consultant en deel drie gaat over ondernemerschap.

In oktober 2009 ben je bij Gupta Strategists begonnen, een niche strategie speler die zicht richt op de zorgmarkt. In welk opzicht verschilt een niche player zoals Gupta Strategists van een generalist zoals The Boston Consulting Group?

Er zijn meerdere verschillen en overeenkomsten tussen Gupta Strategists en BCG. De kwaliteit van de mensen is bijvoorbeeld heel vergelijkbaar. Ook zijn de typen projecten waar we bij Gupta Strategists aan werken vergelijkbaar met projecten die ik bij BCG gedaan heb. De manier van denken en de aanpak komt grotendeels overeen, maar het verschil is dat het nu over mensen en ziektebeelden gaat, terwijl het bij BCG vaker over geld en financiële producten ging.

Een duidelijk verschil is de focus. Doordat we bij Gupta Strategists ons allemaal specialiseren in de zorg, hebben we veel kennis over deze sector opgebouwd. Dit stelt ons in staat vraagstukken bij de klant sneller te doorgronden. Dit wordt nog extra versterkt doordat we bij Gupta Strategists veel kennis delen: zowel ervaringen uit projecten als algemene ontwikkelingen in de zorg bespreken we met elkaar.

Daarnaast biedt Gupta Strategists veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Aangezien het een klein bedrijf is, kan er beter op je specifieke behoeftes en wensen worden ingespeeld. Als je jezelf ergens in wilt ontwikkelen, word je gestimuleerd daar een passende training in te volgen. Dit kan bijvoorbeeld een training zijn in spreken in het openbaar of een financiële training op een bekende business school.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk zijn we bij Gupta Strategists meer één team. Aangezien we met z’n vijftienen zijn en er een goede, informele sfeer is, leer je elkaar goed kennen. Op vrijdag zitten we altijd met z’n allen bij elkaar en wordt er veel gelachen. Ook de jaarlijkse retreats zorgen voor een goede teamgeest. Zo gaan we deze zomer met z’n allen naar Italië, alle partners en kinderen mogen ook mee.

Deel dit bericht

Comments are closed.