Werkervaring bij Optiver

0
Leestijd: < 1 minuut

Pluspunten

Intelligente en gemotiveerde mensen die altijd met nieuwe ideeën afkomen. Je zal niet te vervelen, en als je hard werkt je wordt goed beloond (vergeleken met de meeste andere banen in de IT). Het duurt niet langer dan een paar dagen om aan productie te beginnen, wat heel bevredigend is. Je weet dat wat je doet echt wordt gebruikt en geapprecieerd. Het management van de eerste linie is over het algemeen bekwaam. Op hoger niveau hangt het een beetje van het geluk af. De voordelen zijn goed in vergelijking met de meeste IT-bedrijven, en de vakantiedagen zijn ook goed.

Minpunten

Vergeleken met andere financieringsbedrijven zijn de voordelen niet zo spectaculair. IT wordt onderbetaald in vergelijking met Trading. De bedrijfsstructuur is vrij vlak, dus je carrièretraject is beperkt (hoewel de beloningen wel kunnen opstapelen). Je leert heel gespecialiseerde vaardigheden. De bureaucratie en administratieve rompslomp zijn de laatste jaren sterk toegenomen, deels te wijten aan regulaire druk.

Advies aan management

Neem IT wat ernstiger, en maak iemand die er iets van kent het hoofd van IT. Er wordt ook altijd gesproken over IT en Trading meer te integreren, maar uiteindelijk is het voornamelijk IT die de inspanningen moet maken omdat traders er niets over weten.

Deel dit bericht

Comments are closed.