Winnie en Olivier over het Skyscrapers traineeship

0
Leestijd: 3 minuten

Twee van onze trainees, Winnie en Olivier, zijn beiden vanuit Skyscrapers actief in consultancyrollen bij hun opdrachtgevers. Ze vertellen over wat ze precies doen en waarom ze hebben gekozen voor the programma.

Ieder jaar lanceren tientallen young professionals hun carrière via Skyscrapers. Na het volgen van ons traineeship, zijn de starters klaargestoomd voor een baan in onder meer business of consultancy. Twee van onze trainees, Winnie en Olivier, zijn beiden vanuit Skyscrapers actief in consultancyrollen bij hun opdrachtgevers. Ze vertellen over wat ze precies doen en waarom ze hebben gekozen voor het programma.

Vanaf dag 1 ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid

Olivier Wouters (25) werkt als Digital Workplace Business Consultant bij Mixit. “Sinds ik ben gestart met mijn traineeship is alles heel erg snel gegaan. Binnen één week na mijn sollicitatiegesprek met Skyscrapers kon ik al aan de slag bij Mixit, één week daarna liep ik al bij bedrijven rond om digitale werkplekken te realiseren.”

“Bij Mixit helpen we bedrijven met het realiseren, inrichten en in gebruik nemen van een digitale werkplek. Dit is een verzameling van tools die werknemers ondersteunt in hun dagelijks werk en met elkaar verbindt, zodat de organisatie binnen waar kan maken wat het buiten belooft.”

“Ik werk samen met heel verschillende mensen en bedrijven. Als vertegenwoordiger van de eindgebruiker en als schakel tussen ontwikkelaars, ontwerpers en het management. Dit werkt voor mij erg inspirerend! Het zorgt voor onverwachte wendingen en interessante uitdagingen. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik heerlijk!”

Over het vertrouwen dat hij bij Mixit krijgt, zegt Wouters: “Vanaf dag één krijg ik de ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid om mijn eigen plan te trekken. Dit vertrouwen werkt voor mij erg motiverend. Ook wordt er echt geluisterd naar eigen initiatieven. Zo is mijn pitch over een nieuwe innovatiestrategie goed ontvangen en schrijven we momenteel het plan van aanpak! De kers op de taart is dat ik bij Mixit niet hoef te kiezen uit de dingen die ik leuk vind om te doen. Mijn complete achtergrond kan ik tot zijn recht laten komen: informatiewetenschappen, communicatie en innovatie door ontwerp.”

Steile leercruve

In de rol van Consultant Asset Management & Reliability bij Bilfinger Tebodin is Winnie Brouns (24) dagelijks bezig met andere vraagstukken. “Wat ik leuk aan mijn opdracht vind, is dat het zo divers is en je bij heel veel bedrijven een kijkje in de keuken krijgt. Je gaat aan de slag met een vraagstuk van de klant en geeft op deze vraag een zo goed mogelijk antwoord. Hierbij is het onderliggende principe van continue verbeteren essentieel en is het tof om een organisatie verder te helpen op een bepaald vlak. Het multidisciplinair bezig zijn, waarbij je werkt met mensen vanuit verschillende disciplines, spreekt mij ook erg aan.”

Bilfinger Tebodin is een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. De afdeling waar Brouns onderdeel van uitmaakt helpt klanten met het optimaliseren van hun assets (zoals productiefaciliteiten). “De ene keer help je een klant om risico’s van hun assets (zoals productieverlies, risico voor mens en milieu) in kaart te brengen aan de hand van multidisciplinaire sessies. De andere keer breng je een werkproces van een bedrijf in kaart en geef je aanbevelingen om dit proces beter in te vullen”, aldus Brouns.

Doordat Brouns elke dag aan nieuwe uitdagingen werkt, geniet ze van een steile leercurve. “Aangezien ik geen technische opleiding heb, wist ik van tevoren dat ik op dit vlak nog aardig wat moest bijtimmeren. Het is een uitdaging, maar ik leer elke dag bij. Wanneer ik in een sessie met engineers zit, moet ik me wel concentreren om alle vaktaal goed te kunnen volgen. Maar ik leer echt iedere dag iets nieuws. Wat daarbij helpt is dat ik al snel mee naar opdrachten ging en daar leer je veruit het meest van. Je leert in de praktijk hoe industriële bedrijven functioneren, hoe met een klant om te gaan en hoe je als consultant de meeste waarde voor je klant kan bieden.

“Het leek bijna te mooi om waar te zijn: er zou echt naar mijn profiel (als professional en persoon) gekeken worden bij het selecteren van een opdracht. Deze belofte heeft Skyscrapers helemaal waargemaakt. Binnen één week kon ik al aan de slag! Ik heb met mijn mede-trainees al een aantal leerzame en leuke trainingen gevolgd. Dat worden er alleen maar meer komend jaar!” zegt Olivier.

Deel dit bericht

Comments are closed.