Marketing en Communicatie bij het KIT

0
Leestijd: 3 minuten

Binnen het KIT werk ik voor de Hospitality-tak, welke bestaat uit De Tropen café en restaurant, Amsterdam Tropen Hotel en Conferences & Events. Mijn werkzaamheden hebben voornamelijk betrekking op deze drie afdelingen. Ik doe Marketing en Communicatie bij het KIT, een breed begrip, even breed als mijn takenpakket! Voor De Tropen doe ik de social media, ben ik betrokken bij het rebrandingstraject, waarvoor een collega en ik samen een videocampagne hebben opgenomen, maar bijvoorbeeld ook fotoshoots hebben geregeld.

Daarnaast ben ik betrokken zijn bij de organisatie van onze nieuwjaarsborrel, de programmering in 2018 en houd ik me bezig met een project voor de ontwikkeling van een nieuwe website. Voor Conferences & Events heb ik onderzoek gedaan naar een naamsverandering en ben ik bezig met de implementatie hiervan. Dat is een veelomvattend project! Ook hier denk ik mee over verbeteringen in allerlei communicatie-uitingen, van de website tot externe profielen tot de ontwikkeling van nieuw promotiemateriaal. Gelukkig is er genoeg te doen en te leren!

Veel diversiteit

Mijn opdracht is super divers. Zo werk ik dus voor het KIT, wat in eerste instantie een kennisinstituut gericht op duurzaamheid en een not-for-profit organisatie is. Ik ben werkzaam binnen de Hospitality-tak, welke wel commercieel is, maar waarvan de winst wordt geherinvesteerd in de kennistak. Het is leuk om in een organisatie te werken waarbij duurzame doelstellingen zo belangrijk zijn, ook al ben ik er zelf niet in mijn dagelijkse werkzaamheden mee bezig. Verder zijn mijn werkzaamheden natuurlijk ook super divers en werk ik daardoor met veel verschillende mensen samen aan verschillende projecten!

Valkuil

Zoals ik aangeef is diversiteit erg leuk, maar soms ook een valkuil. Dit betekent dat ik veel en snel moet schakelen tussen heel veel uiteenlopende dingen. Zo zit ik het ene moment in een afspraak met andere horeca partijen uit de buurt over mogelijke samenwerkingen, spreek ik een uur later met een collega over de KIT-community en schrijf ik daarna een draaiboek voor een videocampagne. Soms is het een uitdaging om het overzicht te bewaren en prioriteiten helder op een rijtje te behouden.

Kritisch en niet bang zijn

Ik heb geleerd af te gaan op mijn eigen inzichten, kritisch te zijn en vooral niet bang te zijn om vragen te stellen. Ik leer bijna elke dag wel nieuwe dingen, over mijzelf, over mijn werk, over de organisatie en van mijn collega’s. Daarnaast heb ik veel gehad aan de MBTI training en de inzichten die het me heeft opgeleverd. Vooral de bewustwording dat mensen heel erg kunnen verschillen en dat je daar dus rekening mee kunt houden tijdens het samenwerken. En wanneer dat minder lekker gaat, en ik het op dat moment binnen dit denkkader plaats, dan geeft dat altijd wel handvatten om toch vooruit te kunnen.

Een werkdag bij het KIT

Elke dag is anders. Nooit is een dag precies hetzelfde ingedeeld, behalve dat ik elke dag start met een kop koffie. Of twee. Ik heb dagelijks vaak besprekingen met verschillende collega’s. Ik probeer bij verschillende projecten altijd de juiste mensen erbij te betrekken. Dat kunnen wekelijks weer hele andere dingen zijn waardoor mijn dagen en weken onderling ook erg verschillen. Soms hebben we bespreking in een meeting room, soms in onze hotelbar en andere keren in De Tropen café en restaurant. Dat is leuk, want dat zorgt ervoor dat ik regelmatig de benen strek en niet van 9.00 – 17.00 aan mijn bureaustoel vastgeplakt zit!

Ik heb ook 2 werkplekken omdat ik in 2 teams werk. Ik zit 4 dagen per week op het kantoor bij KIT Hospitality en 1 dag per week in het Koninklijk Instituut voor de Tropen bij de Marketing en Communicatie afdeling. Door deze afwisseling in werkomgeving krijg ik nooit het gevoel dat er een sleur in mijn week zit!

“Er is heel vaak taart. Als een afdeling het budget heeft gehaald, als iemand zoveel jaar in dienst is, als de nieuwe keuken wordt geopend, als iemand jarig is. Heel leuk en lekker, maar minder goed voor de lijn…”

Skyscrapers

Omdat Skyscrapers mij op een super leuke marketing en communicatie opdracht heeft kunnen plaatsen, waar ik zonder hen, waarschijnlijk niet zo snel op deze functie terecht was gekomen. Door Skyscrapers heb ik je altijd een steuntje in de rug, wat voor de opdrachtgever ook geruststellend werkt. Daardoor hebben ze snel veel vertrouwen in mij, en dat is heel leuk natuurlijk!

Geïnteresseerd in een baan bij Skyscrapers? Klik dan hier en lees meer artikelen!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.