Yes, I’m on board! – Young colfield

0
Leestijd: 3 minuten

‘Onboarding saai? Niet bij ons! Dit is hoe wij onze nieuwe talenten onboarden. Bekijk het filmpje en raak geïnspireerd! Onze trainee Renate schreef over haar ervaringen in een blog.’

Onboarding bij Young Colfield

En nu?

Een periode van inwerken. Wat staat er op het programma? Het omarmen van een nieuw  IT-systeem, eigenhandig een weg banen door ingewikkelde processen en het doorspitten van een boekwerk aan documenten en clouds. Een pc, laptop, mobiele telefoon en toegangspas. Informeel is het óók een enorme klus hoor, die periode. Het drinken van een grote hoeveelheid koppen koffie, jezelf voorstellen, het verzinnen van ezelsbruggetjes voor al die namen en net zo veel handen schudden.

Maar zo gaat het niet bij Young Colfield. Hier hebben wij een bootcamp opgezet die uniek is in de manier van onboarding. Drie dagen spelen. Uniek, en compleet. Nieuw en verfrissend om onze cultuur te erváren, waarden te doorvoélen en praktisch aan de slag gaan met onze organisatiepijlers. Yes, you’re on board!

Kernwaarde

Young Colfield vervlecht haar kernwaarden op een natuurlijke manier in een avontuurlijk programma. Ik neem je mee in mijn ervaring:

Dag één stond in het teken van kennismaken. Met Young Colfield, en met jezelf. In de ochtend ben ik uitgedaagd om na te denken over mijn persoonlijke visie. Dat vergde lef. Wat zijn de dingen die ik doe? Die ik nog wil doen? Wat is mijn doel in het leven? Met goede begeleiding durfde iedereen te dromen. In de middag van de eerste dag kregen we een ballon en prikker. Een regen van confetti met een opdracht om te presenteren. Ga maar, spring in het diepe. Energy Up gaf ons een kickstart in presentatieskills met de training Perform Like a Pro. Presenteren zonder woorden, je verhaal vertellen met enkel het woord  ‘bla’ of stiltes en intonaties. De middag gaf waardevolle feedback en een geloof in eigen kunnen.

Scrum

Met een Scrum inspiratiedag bewogen we samen door dag twee. Wat is scrum? Hoe kan ik de principes gebruiken in mijn werk? The Liberators hadden als trainers aan alles gedacht. Om de vaart erin te houden kon iedereen om een discussie te parkeren knuffel Elmo in de ruimte gooien. Flexibel, efficiënt; precies zoals the Agile way of working. Tijdens een staande lunch bleven we maar doorpraten over scrum en haar praktijken. Samen een dorp bouwen met legoblokjes in cross-functionele teams. Dit bevorderde ook de kruisbestuiving tussen de verscheidenheid aan trainees binnen Young Colfield: management, engineer, en business analisten bouwden samen een brug, een winkel om aan de opdracht te voldoen. We dansten door de dag, letterlijk en figuurlijk in beweging. Als afsluiting gaf Energy Up een Secret Sunrise in het park. Denk aan: silent disco, dansen en springen in de regendruppels en veel plezier.

Binnen Young Colfield sta jij als persoon centraal. De 4 Q’s (IQ, EQ, FQ, SQ) vormen hier de voedingsbodem. Op dag drie werden we in twee uur tijd ondergedompeld in deze Q’s: intelligentie, relationeel, fysiek en spiritueel. Hoe geef ik alle vier evenveel aandacht in dit traineeship? Te starten met een overnachting op een boerderij, weg van de stad en onze dagelijkse beslommeringen. Hier kwamen we tot de kern. In de ochtend nam Energy Up ons mee met een Morning Routine: mediteren, oefenen met je mindset, samen sporten en dansen, en een frisse duik in de sloot naast de boerderij. Een verbindende reset. Maak ik dit echt allemaal mee? Ook liet Piter-Jan zien hoe wíj ook onderdeel kunnen zijn van Young Colfield met een korte inkijk in alle Crowd Consultancy sessies en welke lessen hij hier leerde.

Wij proberen als Young Colfield een prachtige vlucht aan te bieden aan iedereen die nieuw binnenkomt. Door net even dat duwtje te geven. Door te inspireren om te groeien. Spelenderwijs word je klaargestoomd voor je tijd bij ons. Door gezamenlijk in het diepe te springen, lef te tonen en in beweging te zijn voel je wat Young Colfield is. Let’s go!

Wil jij ook net zoals Renate en haar team zo’n gaaf onboarding proces aangaan? Neem contact op met onze Talent Connector Lotte Barendse via lotte.barendse@youngcolfield.nl of kom gezellig een kop koffie drinken met een van onze trainees!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.