Young Executive Robin Betten bij Boer & Croon

0
Leestijd: 3 minuten

Robin is op 1 juni gestart als Young Executive bij Boer & Croon. Zij reflecteert op haar sollicitatie en eerste ervaringen en geeft een vooruitblik. In de stijl van het programma Vijf jaar later, blikken we over een jaar met Robin terug op haar eerste opdrachten. 

Tijdens mijn studie wilde ik mij graag zo breed mogelijk oriënteren. Dit heb ik gedaan door eerst twee juridische stages te lopen, één binnen de advocatuur en één binnen het bedrijfsleven. Vervolgens heb ik een werkstudentschap gedaan binnen de Risk Advisory praktijk van een Big Four kantoor. Dat brede oriënteren is dus wel gelukt!

Na mijn studie heb ik besloten de advies- en management kant op te gaan. Deze combinatie, samen met de verbreding die ik nog steeds heel belangrijk vind, heb ik gevonden bij Boer & Croon. Zo zit je als Young Executive (‘YE’) bij verschillende opdrachtgevers (groot/klein/publiek/privaat), op diverse opdrachten, in uiteenlopende rollen (projectmanager/consultant/procesmanager) bij Boer & Croon.

Selectieproces

Het selectieproces is uitgebreid. Om meer te weten te komen over Boer & Croon heb ik mij eerst aangemeld voor een koffiedate met een YE. Door deze koffiedate heb ik een goed beeld gekregen van de werksfeer bij Boer & Croon en het type opdrachten die je als YE uitvoert. Voor mij werd toen ook het verschil tussen advies en implementatie duidelijk. Het sprak mij erg aan dat Boer & Croon niet enkel adviseert, maar ook tot de implementatie van een advies overgaat. Hierdoor heeft een opdracht vaak een pragmatisch aspect. Ook heb ik tijdens de koffiedate geïnformeerd naar de selectieprocedure. Deze ziet er als volgt uit:

  1. Je stuurt je CV op en beantwoordt enkele motivatievragen.
  2. Na je CV match en motivatie volgt een eerste gesprek met onze recruiter. Voorafgaand aan dit gesprek krijg je een zelfanalyse toegestuurd waarin je jezelf scoort op verschillende competenties. Zo krijgt Boer & Croon een goed beeld van de ontwikkeling die jij wilt doormaken tijdens het ontwikkeltraject. Aan het einde van je eerste sollicitatiegesprek volgt een business case om je analytische capaciteiten te toetsen.
  3. Succes?! Dan volgt een e-assessment om je cognitief vermogen te toetsen. Ook een persoonlijkheids- en drijfverenvragenlijst zijn onderdeel van deze ronde om te kijken of er een match is met de functie Young Executive.
  4. Bij een positief resultaat volgt een tweede gesprek met de Talentmanager. Dit gesprek gaat dieper in op de zelfanalyse en de uitkomsten van de persoonlijkheids- en drijfverenvragenlijst met afsluitend een tweede business case.
  5. In de laatste fase word je uitgenodigd voor het tweede deel van het assessment bij een extern assessmentbureau in Den Haag. Hier volgt onder meer een diepte interview met een psycholoog en enkele rollenspellen.

Ontwikkeling en persoonlijke kracht

In deze selectieprocedure leer je veel over Boer & Croon, maar vooral ook over jezelf. Zo krijg je na iedere ronde uitgebreid feedback die je kunt meenemen in de vervolgprocedure. Op deze manier word je je bijvoorbeeld heel bewust van een eerste indruk die je op mensen maakt. De persoonlijke feedback die je gedurende de selectieprocedure ontvangt, neem je ook mee in het ontwikkelprogramma.

Komend half jaar

Na mijn start bij Boer & Croon kon ik vrijwel meteen aan de slag op mijn eerste opdracht. In mijn rol als Associate bij Nesec Financieringen B.V. assisteer ik bij het opzetten van een scheepvaartfinancieringsfonds van €250 mln. Voor deze opdracht zijn verschillende vaardigheden van belang. Zo houd ik mij op dit moment bezig met een macro-economisch onderzoek naar het maritieme cluster Noord-Nederland. Hiervoor spreek ik met veel mensen uit de praktijk, waarbij ik veel verantwoordelijkheid krijg. Naast dit bedrijfskundige onderdeel worden in deze opdracht ook finance, sales en juridische vaardigheden van mij verwacht. Over een brede ontwikkeling gesproken!

Over twaalf maanden zal ik reflecteren op het ontwikkelprogramma waar ik aankomende maand mee start! Mocht je meer vragen hebben over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met onze recruiter: Alissa Haasjes via a.haasjes@boercroon.nl of bel naar 0611054283

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.