Traineeship Karen-Ann – Albert Heijn Medewerker

0
Leestijd: 2 minuten

“Waar krijg je zo snel de verantwoordelijkheid over je ‘eigen’ miljoenenbedrijf?”

“Ik ben nu een jaar Supermarktmanager. Mijn achtergrond is de studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Dat is niet de meest logische opleiding voor deze functie maar na een management traineeship bij Albert Heijn, was ik heel benieuwd of ik een winkel zou kunnen runnen … en ik kreeg de kans. Waar krijg je een paar jaar na je afstuderen de eindverantwoordelijkheid voor een bedrijf met 140 mensen en een jaaromzet van 15 miljoen euro?”

Teamwork

“Mijn werk is teamwork. Na elke week bekijk je wat goed ging en wat je beter wilt doen. Dat bespreek je met het Management Team. Dat team bestaat, naast mij, uit de Assistent Supermarktmanager, de Teamleiders Verkoopklaar die leiding geven aan de vulploegen en de Teamleiders Verkoopafhandeling die de caissières aansturen. Zij zijn mijn steunpilaren en met hen spreek ik af wat we deze week gaan doen. Bijvoorbeeld: welke verkoopacties gaan we voeren, hoe ondersteunen we die in de winkel en wat vraagt dit van de caissières? Moeten zij extra handelingen verrichten zoals het scannen van een spaarkaart? Maar ook: welke artikelen moeten we bijbestellen?”

Een verbouwing begeleiden

“Eén van mijn eerste grote uitdagingen was het begeleiden van een verbouwing waarbij ons vloeroppervlak met een derde werd vergroot. Onze winkel moest hiervoor een week dicht. Dit vergde veel voorbereiding. Vooraf moesten we zelf zorgen dat alle houdbare artikelen in een vrachtwagen werden geladen voor opslag. En na de verbouwing was er veel veranderd voor de medewerkers. Zo kreeg onze broodafdeling nieuwe ovens waarmee de bakkers moesten leren werken. Ook kregen we een gril- en steakafdeling waarvoor een slager moest worden aangetrokken en waarvoor andere medewerkers extra moesten worden opgeleid.”

Leren met mensen om te gaan

“Elke dag leer ik weer nieuwe dingen over mensen. Over hoe verschillend ze zijn en hoe je het beste uit je medewerkers haalt. Ik wil dat iedereen klantvriendelijk is, maar de manier waarop ik iemand daar op wijs, verschilt van persoon tot persoon. Wat bij de een werkt, hoeft niet ook bij een ander te werken.”

Ondernemen

“Albert Heijn heeft een uitgekiende formule, maar daarbinnen is veel ruimte om te ondernemen. Je kunt je verkoop heel duidelijk sturen door hoe en waar je bepaalde producten aanbiedt of door klanten te verleiden, bijvoorbeeld door iets te laten proeven. Nu het weer vroeg donker wordt, gaf een collega Supermarktmanager mij de tip om de fietslampjes bij de kassa te leggen. Dat gaf meteen een omzet-boost!”

Mevrouw Albert Heijn

“Als ik hier op straat loop, word ik regelmatig gegroet. Voor de buurt ben ik mevrouw Albert Heijn. Dat deed me beseffen hoezeer mijn winkel ook hun winkel is. Op verjaardagsfeestjes merk je dat we net het Nederlands elftal zijn: ook over Albert Heijn heeft iedereen een mening. Omdat we iets betekenen in de levens van mensen.”

Mijzelf verder bekwamen

“Dit is een ideale plek om mezelf verder te bekwamen in leidinggeven. En dat heb ik nodig om mijn ambities te verwezenlijken, ik wil later namelijk manager van een distributiecentrum worden. Dan heeft mijn werk impact op maar liefst 200 winkels!”

Klik hier voor meer informatie over Hét Retail Management Traineeship bij Albert Heijn

Deel dit bericht

Comments are closed.