International Training Week in Lissabon – OC&C

0
Leestijd: 2 minuten

Ieder jaar organiseert OC&C een International Training Week (ITW). OC&C consultants vanuit de hele wereld komen hier samen om van elkaar te leren en deel te nemen aan trainingen. Dit jaar vond deze week plaats in Lissabon. Manager Vivian Hinfelaar en Associate Consultant Jonas de Boo vertellen in dit blog over hun ervaringen.

“Tijdens de ITW kom je in contact met OC&C’ers uit al onze kantoren, welke zijn verdeeld over 7 landen”, vertelt Jonas. “De trainingen volg je met je internationale peers. Het was mooi om te zien dat de uitdagingen herkenbaar zijn voor iedereen in de groep. Zo leer je van elkaar en maak je tegelijkertijd kennis met andere werkculturen. Dat was erg verfrissend.”

Leerzaam en gezellig

Vivian valt hem bij over de inhoud van de trainingen. Zij werkt inmiddels 5 jaar bij OC&C en heeft al meerdere ITW’s meegemaakt. Jonas ging dit jaar voor het eerst mee.  “De trainingen zijn afgestemd op jouw niveau. Dus als manager focus je bijvoorbeeld vooral op soft skills, zoals het geven van feedback en managen van je energielevels.” Jonas: “Voor Associate Consultants ben je voornamelijk bezig met de hard skills. Dit zijn vaardigheden die je voor een project nodig hebt, zoals het efficiënt analyseren van grote datasets of het voeren van interviews met experts.”

Naast de trainingen is er ook genoeg tijd om te socializen, legt Jonas uit. “’s Avonds worden er borrels, etentjes, sportcompetities en feesten georganiseerd. Ook dit werkt erg goed om connecties te leggen en mensen buiten je kantoor leert kennen.”

Binnen OC&C is het mogelijk om een tijdje in het buitenland te gaan werken. Vivian: “De ITW is een goede manier om alvast te proeven van andere teams, maar andersom is dat net zo. Veel buitenlandse collega’s zouden graag een tijdje in Nederland willen werken en vice versa.” 

Volgend jaar weer

Zowel Jonas als Vivian willen de volgende ITW niet missen en zijn al aan het gissen naar de locatie. Jonas: “De trainingen zijn goed en heel belangrijk, maar je gaat ook om internationale collega’s te leren kennen.” Vivian: “Na zo’n week is het meteen een stuk makkelijk om een buitenlandse collega om hulp te vragen en heb ik er nog meer zin in om een internationale opdracht te beginnen – je leert elkaar zowel tijdens de trainingen als de sociale events heel snel goed kennen! Ik kijk nu al uit naar de volgende ITW.”

Deel dit bericht

Comments are closed.