Heren: hoe en wat met verschillende dresscodes.

0
Leestijd: 2 minuten

*Vooroordeel alert!*

Winkelen. Je zal er vast geen trek in hebben, laat staan over kleding lezen. Je bent nu eenmaal man. Toch is het uiterst belangrijk je goed te kleden bij een sollicitatiegesprek, inhousedag, business-course of op je gewone werkdag. In dit artikel kun je in een overzicht lezen over de meest voorkomende dresscodes, en wat je hier mee moet.

Op een correcte uitnodiging staat altijd een dresscode. Staat deze er niet? Mail of bel hier dan even over, want anders sta jij straks in je driedelig pak te shinen tussen de dasloze rakkers.

Het is altijd slim om je eigen draai te geven aan je kleding, maar in de basis dien je je er zeker aan te houden. Deze dresscodes kom je het meest tegen:

Business formal
Dit is -verrassing- de meest formele dresscode op zakelijk gebied.  Je draagt een goed sluitend, donker (maat)pak, met een hemd en een das. Manchetknopen staan altijd goed, en je schoenen dienen goed verzorgd en gepoetst te zijn. Een pochet maakt je look af. Je kunt variëren met de kleuren van je hemd of das. Tegenwoordig mag je iets meer, dus een paar Happy Socks kunnen zorgen voor een luchtige touch.

Tenue de Ville
..oftewel: stadskledij. Het betreft een chique look, met een effen (maat)pak in de kleur grijs, blauw of zwart. Subtiel is je key word, dus ga niet voor gekke kleuren of prints. Deze look wordt vaak voorgeschreven voor evenementen die overdag plaatsvinden. Bij een business-course of inhousedag kun je met deze look dus zelden de fout in gaan.

Business casual
Dit is de iets minder formele versie van de business-look. Bij business casual kun je gaan voor een broek en een hemd. Een jasje mag, maar een das is zeker niet aan de orde. Je kunt zelfs een (rustige!) polo of sweater dragen.

Casual chic
Jasje-dasje is in dit geval slim. Het betreft een formele versie van je casual kledij. Een das is echter niet verplicht, maar zal je look wel afmaken. 

Smart casual
Bij deze dresscode kun je een donkere spijkerbroek aantrekken. Nette schoenen zijn wel verstandig, sneakers of All Stars kun je namelijk zelden aan bij een evenement of sollicitatiegesprek.

Nu je op de hoogte bent van de meest voorkomende dresscodes, zorg je er in ieder geval voor dat jouw professionele uitstraling in ieder geval niet geblokkeerd wordt door een foute outfit.

Deel dit bericht

Comments are closed.