Persoonlijk profiel op je CV

0
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je solliciteert op vacatures is je CV hét middel om jezelf in de schijnwerpers te zetten bij recruiters. Hiermee creëer je een goede eerste indruk. Het zegt iets over wie je bent en is dus een inleiding tot jezelf. Een belangrijk onderdeel wat je niet moet vergeten is je persoonlijk profiel op je CV zetten. Dit is een korte samenvatting waarin je jezelf presenteert.

Dit profiel plaats je op je CV na de persoonlijke gegevens en voor je werkervaring. Je gebruikt het om je CV persoonlijker te maken. Dit doe je zodat de persoon die je profiel bekijkt een beeld kan vormen van jou. Deze toevoeging kan je vergelijken met een samenvatting op je Linkedin profiel.

Tips voor het schrijven van een profiel

  • Houd het kort. Het is niet de bedoeling dat de recruiter je levensverhaal leest. Vijf regels is voldoende. Wees dus selectief in hetgeen wat je in je persoonlijk profiel op je CV gaat zetten.
  • Maak de tekst persoonlijk, schrijf het in de ik-vorm, makkelijk leesbaar en maak het origineel. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn sterke eigenschappen? Wat wil ik? Welk soort werk zoek ik?
  • Beschrijf wie je bent, wat je goed kan, wat je goede eigenschappen zijn en wat je zoekt in een baan. Waar mogelijk moet je ook vertellen waarom je ergens goed in bent. Dit geeft de tekst meer waarde. Vind je het moeilijk om te bedenken waar goed in bent? Vraag dan aan een collega of vriend wat zij goede eigenschappen van je vinden.
  • Laat het aansluiten op de vacature. Bestudeer de vacaturetekst goed. Daar staat namelijk precies beschreven aan welke eisen je moet voldoen.

Voorbeeld van een persoonlijk profiel

Mijn managementstijl zou ik willen omschrijven als coachend leiderschap: ik stem de doelen van de organisatie en de afdeling af met mijn medewerkers en geef hen de vrijheid om zelf invulling te geven aan hun werk. Ik sta hen indien nodig terzijde om na te gaan wat zij nodig hebben om het werk uit te voeren. Op die manier zet ik medewerkers in hun kracht om zo samen goed te presteren.

Of

HR is mijn grote passie. De afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround HR-professional met een sterke administratieve achtergrond. Ik voel me thuis in een rol waarin ik medewerkers en managers ondersteun en adviseer op het gebied van HR, in de breedste zin van het woord. Ik ben een harde werker die met veel enthousiasme, positiviteit en de nodige humor het beste uit de dag haalt. In mijn werk lever ik graag een steentje bij aan onze maatschappij, bijvoorbeeld op het gebied van inclusie en diversiteit.

Wil je na het lezen van deze tekst meer tips over het schrijven van CV’s? Lees dan het artikel waarin een format voor je CV staat.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.