Ervaring Management trainee Unilever

0
Leestijd: 2 minuten

Hieronder vertelt Marije Kerkveld over haar ervaringen tijdens het management traineeship van Unilever en hoe het is om bij het bedrijf te werken.

Waarom heb jij gekozen voor het Unilever Future Leaders Programme?
Tijdens mijn oriëntatie op de arbeidsmarkt ontdekte ik dat ik graag wilde werken voor een werkgever die veel ontwikkelingsmogelijkheden biedt en daarnaast specifieke kansen op een management carrière in customer development (sales). In het Unilever traineeship komen zowel algemene management skills aan bod en word je daarnaast getraind op specifieke vaardigheden die je verder helpen in je carrière. Naast het feit dat ik Unilever sowieso een supertof bedrijf vind om voor te mogen werken gaf dit voor mij de doorslag te kiezen voor het Unilever Future Leaders Programme.

Welke ervaring heeft je op dit moment het meest gevormd binnen het management traineeship?
Als trainee bij Unilever begin je vanaf dag één op een echte functie met je eigen verantwoordelijkheden. Zo ben ik begonnen als assistent manager Field Sales Retail en daardoor mede verantwoordelijk voor accurate informatievoorziening van 32 vertegenwoordigers. Hiernaast heb je veel trainingsdagen en specifieke evenementen waar je als trainee aan deel kan nemen. Het is echter belangrijk een goede balans vinden tussen trainingen, traineeprogramma en je eigen werkzaamheden. Ik bevond me al snel in een situatie waarin ik keuzes diende te maken tussen meerdere activiteiten die allemaal even belangrijk leken te zijn. Omdat je – helaas – niet alles kunt doen leerde ik al snel volledige verantwoordelijkheid voor mijn keuzes te nemen en deze goed onderbouwd uit te leggen. In het begin worstelde ik hier mee: ‘Heb ik er wel goed aan gedaan..?’ was iets dat geregeld door mij hoofd spookte. Inmiddels heb ik hiermee leren omgaan en merk ik dat dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak zijn vruchten afwerpt.

Het vervolg op dit verhaal kunt u hier lezen.

Deel dit bericht

Comments are closed.