Sollicitatietips Management Traineeship

0
Leestijd: 2 minuten

“Hoe heb je jezelf voorbereid op de sollicitatieprocedure voor hét Retail Management Traineeship van Ahold Delhaize?”. Het is een vraag die Sharon als Management Trainee regelmatig gesteld krijgt. Sharon is op 27 maart gestart bij Inbound Logistics (Supply Chain). Een kleine rondvraag onder huidige Management Trainees leidde tot een advies. Gebaseerd op dit advies en Sharon’s eigen ervaringen hierbij een aantal tips voor toekomstige kandidaten die besluiten te solliciteren voor hét Retail Management Traineeship van Ahold Delhaize! 

  1. Talent Pitch. Het eerste onderdeel in de sollicitatieprocedure is het voltooien van de Talent Pitch. Bereid je op een zo goed mogelijke manier voor door op tijd te beginnen. Tijdsnood zorgt uitsluitend voor stress, wat ten koste gaat van de kwaliteit van jouw pitch. Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden?  

Sharon: “Doe aan Brain Games, want oefening baart kunst. Oefen online met verschillende capaciteitentesten, zodat je tijdens de Brain Games weet wat je kan verwachten. Weet tevens voor welk type bedrijf je solliciteert, want dit helpt je bij het beantwoorden van de motivatievragen. Schrijf voor jezelf op waarom je voor Ahold Delhaize solliciteert en wat jouw motivatie voor het vakgebied is. Zelfkennis is bovendien belangrijk, dus weet in welke competenties jij goed bent en wat de reden daarvan is. Het biedt je namelijk een ondersteuning bij het beantwoorden van de competentievragen tijdens de Talent Pitch. Het belangrijkste advies voor deze ronde: begin op tijd, wees eerlijk en vooral jezelf. Laat de organisatie zien wie jij bent!” 

  1. Online Potentieeltest. In deze test wordt gekeken in hoeverre jij ontwikkelbaar bent in de competenties die de organisatie zoekt in een traineeWanneer je bij de selectiecommissie opgevallen bent, word je wellicht voor de volgende ronde uitgenodigd om een online persoonlijkheidstest in te vullen. Wat is hierbij jou belangrijkste tip? 

Sharon: “De belangrijkste tip voor deze ronde is om de test op een rustige plek te maken en vooral eerlijk te zijn in je antwoorden. Op deze manier leert de organisatie jou echt kennen en alleen dan zijn zij in staat goed te beoordelen of jij diegene bent die aansluit bij de rol als Management Trainee bij Ahold Delhaize.” 

  1. Business Interview. Wanneer jouw profiel goed aansluit bij de rol van Management Trainee, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hoe bereid jij je voor? 

Sharon: “Zelf vond ik dit een spannende dag, al ga je een stuk zelfverzekerder het business interview in als je jezelf voldoende hebt voorbereid. Het is aan te raden de desbetreffende personen met wie je het business interview gaat hebben, op LinkedIn toe te voegen. Zo heb je jezelf al vóór het business interview kenbaar gemaakt. Zoek daarnaast ook contact met Management Trainees van het vakgebied waar jij voor solliciteert. Bij het houden van je business interview is het essentieel om te weten wie je bent en waarom je bij Ahold Delhaize solliciteert. Vind je dit lastig voor jezelf te formuleren? Vraag dan aan je huidige leidinggevende of mensen in je omgeving wat jouw sterke kwaliteiten en ontwikkelingspunten zijn. Licht deze vervolgens toe tijdens het gesprek aan de hand van concrete voorbeelden.  

  1. Het Assessment. Deze dag bestaat uit verschillende onderdelen zoals een groepsopdracht en rollenspellen. Hoe vond jij deze dag? 

Sharon: “Persoonlijk vond ik de dag van het assessment de leukste, leerzaamste, maar eveneens spannendste dag van de sollicitatieprocedure. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ga de avond voor het assessment op tijd naar bed! Je hebt jouw energie tijdens deze dag onwijs nodig om het beste uit jezelf te halen. Durf je daarnaast kwetsbaar op te stellen, wees jezelf en last but not least: geniet van het moment. De gehele sollicitatieprocedure voor het Retail Management Traineeship is een intense, maar vooral leerzame en leuke periode! Haal dan ook het beste uit jezelf en geniet van de kansen die je krijgt!”

Wil je nog wat meer te weten komen over wat een traineeship nou eigenlijk is en wat het je te bieden heeft? lees dan ook: wat-is-een-traineeship

Geïnteresseerd? Meld je nu aan voor het Retail Management Traineeship!

Meer informatie
Deel dit bericht

Comments are closed.