Thuiswerktips van Lise-lotte – Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Drie tips & een afrader

Home sweet home krijgt nu toch even een hele nieuwe betekenis hè? Van een dagje thuiswerken kan ik normaalgesproken wel genieten: de rust en gezelligheid van m’n eigen woonkamer, een extra lekkere lunch die ik uit de keuken tover, en het gevoel van tijdswinst door gebrek aan reistijd. Die glans is er inmiddels wel af. Maar ook in deze nieuwe gekke situatie begin ik aardig m’n draai te vinden – wat zijn we lekker veerkrachtig met z’n allen! Bij deze een paar tips of ideeën die misschien ook voor jou werken, en een afrader.
Eerst het laaghangend fruit: bloemen in huis halen (goed voor je humeur en de sierteeltsector), je opa/oma bellen (kleine moeite, groot plezier), wél je video aanzetten tijdens een call (zorgt voor meer verbinding en houdt je bij de les), met je huisgenoten afspreken hoe laat je pauze gaat houden, en normale kleren aantrekken (al is er niemand die ’t ziet).
Deze is wat gewaagder, maar echt de moeite waard: ’s ochtends vroeg de deur uit. Het maakt me niet uit met welk been ik eruit stap, maar om 6:30 sta ik naast m’n bed en nog voor 7:00 lopen mijn huisgenoot (tevens m’n zussie) en ik (hard) door de lege straten van Amsterdam. Ik word blij van de frisse lucht, een zonsopkomst die nooit hetzelfde is, en de vele tekenen dat de lente zich niks aantrekt van de crisis. Zo heb ik in ieder geval elke dag één ding voor mezelf gedaan en begin ik met (meestal) goeie zin aan de werkdag. Al is het alleen je eigen straat op en neer – buiten zijn geweest voor je achter je laptop kruipt is echt een aanrader.
We hebben ook een lijstje gemaakt met ideeën voor in de koffiepauzes – denk aan een potje Rummikub, een verjaardagskaart schrijven, of een two-person silent disco (verrassend leuk). Dankzij YouTube hebben we onze graphic facilitation skills opgekrikt en de besteklade is voor het eerst in twee jaar onder handen genomen. Ook proberen we iedere woensdag een nieuw taartje van de banket bakker in onze straat uit. Tot nu toe staat de hazelnoot bombe bovenaan, maar die wordt mogelijk van de troon gestoten als we ons deze week aan de citroen meringue gaan wagen (want sloffenbodem!). Ik heb in Bos en Lommer nog niemand ontdekt die ermee geholpen is als ik boodschappen langsbreng of de hond uit laat, maar dat zou ik graag doen. Dus bij deze ook meteen de oproep: weet jij iemand – let me know!
Wat niet te doen? Toen deze hele situatie net begon dacht ik dus tijd te hebben “voor ál die dingen waar ik nooit aan toe kom”. Dat bleek al snel een illusie. Werkdagen worden niet ineens korter, en het weekend bestaat nog steeds uit twee dagen. Ik ben dus gestopt van mezelf te verlangen dat ik in Corona-tijd alle kookboeken doorwerk, een balkontuin heb aangelegd en vloeiend Grieks leer spreken. Een paar minuten per dag Duolingo is ook oké.
Deel dit bericht

Comments are closed.