De start bij KPN van Finance Young Talent Dominique

0
Leestijd: 3 minuten

Hoe waren de eerste twee maanden van Finance Young Talent Dominique?

Hi! Twee maanden geleden ben ik aan de slag gegaan bij KPN! In deze blog zal ik mijn ervaringen delen en jullie een kijkje geven in de wereld van KPN door de ogen van een Finance Young Talent. 

Lekker winkelen
Samen met 10 anderen Young Talents ben ik gestart in het Young Talent Program. Of je nou op het gebied van IT, Finance, Data & Analytics of Commerce gaat beginnen, de eerste maand is voor iedereen hetzelfde. Namelijk allemaal een KPN winkel in om onze producten en diensten te leren kennen en een idee te krijgen wie nou daadwerkelijk de consument is waar wij het uiteindelijk allemaal voor gaan doen! De inzichten en tools die ik heb meegekregen tijdens de driedaagse KPN sales training kon ik meteen toepassen. Naast dat we in de winkel hebben meegedraaid, hebben wij als groep ook een opdracht meegekregen vanuit het management team van KPN Retail. Hiervoor mochten wij het hele land doorreizen om onze collega’s in de winkels te interviewen en kregen wij inzicht in het Retail kanaal van KPN. Uiteindelijk hebben wij onze bevindingen en adviezen gepresenteerd aan het management, waar het met enthousiasme werd ontvangen. Erg leerzaam en vooral ook heel gezellig om elkaar en KPN gedurende deze maand beter te leren kennen. 

Ontwikkeling, ontwikkeling, ontwikkeling
Gedurende het programma staat ook je persoonlijke ontwikkeling centraal. Wie ben ik? Waar liggen mijn talenten? Wat zijn mijn uitdagingen? Hoe haal ik het beste uit mezelf? Het persoonlijk ontwikkelingstraject wordt begeleid door de Baak, het trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Gedurende meerdere modules ga ik de komende jaren met een vaste groep Young Talents aan de slag met o.a. deze vraagstukken. De eerste module ging meteen van start na de maand in de winkel. Onder begeleiding van trainers zijn we met een groep van 14 meerdere dagen op een mooie locatie in het buitenland aan de slag gegaan en heb ik veel over mijzelf en de anderen geleerd. Intens, leerzaam en echt heel waardevol zowel op persoonlijk als professioneel gebied. De volgende tweedaagse module staat alweer voor de volgende maand gepland! 

Mijn eerste opdracht
Na deze week werd het tijd om aan mijn eerste opdracht te beginnen bij het Finance team van KPN Zakelijke Markt. 20 koffietjes, een meeting met het executive committee van KPN, een teamdag en een Drink ‘nd Link (een praatje van een gastspreker met uitsluitend een borrel) verder zit het qua kennismaken in de eerste week wel goed. Na al deze social gatherings kwam het inhoudelijke deel van mijn opdracht op gang. Het team waar ik in zit, is verantwoordelijk voor het plannen en analyseren van de financiële performance van de zakelijke markt. Gedurende dit halfjaar ga ik een zelfstandig project combineren met een operationele rol. Elke maand voer ik gesprekken met zowel mijn traineemanager Claudette als mijn manager(s) in mijn opdracht over mijn voortgang, persoonlijke ontwikkeling en doelen. Ik krijg de ruimte en vrijheid om te ontdekken en het op mijn eigen manier te doen. Ik ervaar KPN’ers als heel behulpzaam, toegankelijk en open voor een frisse blik. Naast het feit dat er ook hard gewerkt wordt bij KPN, wordt er ook veel buiten de normale werkzaamheden om georganiseerd. Zo zou ik elke dag wel weer bij een workshop, training, borrel of ander event aan kunnen sluiten. De tickets voor het Young Talent Gala, de eerste feestjes in februari en de InterCompany wintersport zijn al geboekt! 

Nu jij!
Dus zoek jij uitdaging in je carrière, heb je de wil en nieuwsgierigheid om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied verder te ontwikkelen, kijk je ernaar uit om je netwerk uit te breiden en veel nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan eens langs bij KPN!

Dominique

Meer weten? Ga dan naar https://jobs.kpn.com/campaign/fit-for-the-future/

Deel dit bericht

Comments are closed.