Aafke over haar opdracht bij Omring – Skyscrapers

0
Leestijd: 3 minuten

03 / 07 / 2019 – Aafke is sinds oktober werkzaam als beleidsmedewerker Personeel & Organisatie bij Omring. Oorspronkelijk zou ze zich vooral bezighouden met het actualiseren van beleidsstukken. Door haar interesse in gezondheid en vitaliteit, heeft ze het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid aan haar takenpakket kunnen toevoegen. Benieuwd hoe ze dit heeft aangepakt? Lees snel verder!

Met meer dan 3000 medewerkers is Omring een van de grootste verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties (VVT) van Nederland. Sinds oktober ben ik, Aafke, hier aan slag als beleidsmedewerker Personeel & Organisatie. Ik ben oorspronkelijk aangenomen om beleidsstukken te actualiseren. Maar omdat ik interesse heb in gezondheid en in vitaliteit, ben ik ook betrokken bij het vormgeven van het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid. Ik hoop met mijn werk te kunnen dragen aan de gezondheid en werkplezier van een enorm bevlogen en belangrijke beroepsgroep in onze maatschappij: het verplegend, verzorgend en faciliterend personeel in de zorg.

Het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid is een belangrijk thema in een branche waar veel krapte heerst op de arbeidsmarkt en drukte op de werkvloer door de vergrijzing van onze maatschappij. Daar komt bij dat de beroepen in de zorg fysiek en mentaal veel vragen van de medewerkers. Omring vindt het belangrijk dat alle medewerkers lekker in hun vel zitten en met plezier naar het werk blijven komen, ondanks de hoge werkdruk. Dit is een missie waar ik met veel enthousiasme aan bijdraag.

Ik ben betrokken bij verschillende werkzaamheden die over vitaliteit gaan, bijvoorbeeld bij het Preventief Medisch Onderzoek dat in februari is aangeboden aan alle medewerkers. Een groot project waarbij ik medeverantwoordelijk ben voor de communicatie naar de medewerkers. Dit is een uitdagende opdracht omdat we hier een brug moeten slaan tussen de plannen en ideeën die we op kantoor hebben bedacht, naar medewerkers werkzaam op woon-zorglocaties of in de thuiszorg verspreid over de hele regio. Naast de ontwikkeling van het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid ben ik ook betrokken bij andere projecten. Hierbij kan je denken aan het faciliteren van de jaarlijkse griepvaccinatie aan onze medewerkers en ondersteunen bij de organisatie van de introductiedagen voor alle nieuwe Omringers. Dit is het leuke aan het werken op de P&O afdeling van Omring; er spelen veel thema’s en door mijn enthousiaste houding krijg ik de ruimte om op ieder thema kennis en ervaring op te doen. Zo kom ik erachter of het P&O-vak wat voor mij is.

“Als afgestudeerd gezondheidswetenschapper had ik niet verwacht dat ik mijn interesses voor HR-thema’s zou kunnen combineren met mijn studieachtergrond. Toch is het gelukt, omdat Skyscrapers uitstekend heeft geluisterd naar wie ik ben en waar ik voor ga.”

Als afgestudeerd gezondheidswetenschapper had ik niet verwacht dat ik mijn interesses voor HR-thema’s zou kunnen combineren met mijn studieachtergrond. Maar tijdens het sollicitatieproces probeert Skyscrapers de persoon achter het cv te leren kennen. Zij hebben mij vragen gesteld als ‘Wie ben je?’, ‘Wat stimuleert en motiveert jou?’ en ‘Waarin zou jij uit willen blinken?’. De antwoorden op die vragen gaf Skyscrapers een idee van wie ik ben. Op basis van dat idee stelden zij een passende opdracht voor. Ik vind dat Skyscrapers uitstekend heeft geluisterd naar mijn interesses en kwaliteiten als persoon en een uitdagende baan heeft aangeboden waarbij ik iedere dag leer over het HR-vak in de gezondheidszorgsector.

Ik ben inmiddels een heel end in mijn Skyscrapersjaar en ik kijk terug op inspirerende en uitdagende maanden. Dit kwam met name door de gesprekken met mijn coach. Het voorbereiden van deze gesprekken vraagt om een moment van reflectie: ‘Hoe is het de afgelopen weken gegaan? Waar ben ik tegenaan gelopen en wat ging er juist goed?’. Door dit concreet te maken en te bespreken met mijn coach stap ik een stuk bewuster bij Omring binnen, vaak met een tip of opdracht in het achterhoofd. Als Young Professional is dit voor mij de meest waardevolle bijdrage van Skyscrapers aan mijn professionele ontwikkeling in de afgelopen maanden. Het maakt dat ik heel bewust op zoek ben naar ontwikkelmogelijkheden. Zo leer ik waar ik in uit zou kunnen blinken en ga ik situaties, die ik normaal gesproken liever vermijd, niet uit de weg. Want durven te falen laat je groeien en dat is de grootste les.

Deel dit bericht

Comments are closed.