Waanzinnigste beroepen – Altijd een kater

0
Leestijd: 2 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 13: de kattenknuffelaar.

Die ene vriend of vriendin

Je komt binnen op een feest en één van je vrienden of vriendinnen gaat meteen op zoek naar het huisdier. Vervolgens is de hond, kat, papegaai of kangoeroe de volledige avond prioriteit en ontkomt het niet aan de nodige knuffels. Klinkt dit herkenbaar?

In elke vriendengroep kom je ze wel tegen. Misschien ben jij deze persoon wel. Deel deze blog met alle grote dierenvrienden die je kent. Voor iemand die van dieren houdt, is dit namelijk een van de waanzinnigste beroepen! Je moet alleen wel tegen spinnen kunnen.

Als de kat van huis is..

Zit hij in het asiel. Of in een dierenkliniek. Een dierenkliniek in Dublin, waar alleen katten welkom zijn, besloot de beestjes wat op te vrolijken door een wel heel opvallende vacature te plaatsen. De kliniek biedt je namelijk de mogelijkheid om op fulltime-basis met de katten te knuffelen. Om de beestjes gezelschap te houden, ben jij de hele tijd in de buurt om ze van knuffels te voorzien. Je zal omkomen in de kopjes, het gemauw voor eten en het geluid wat de beestjes maken als ze aan het spelen zijn, dus het is niet per definitie makkelijk werk…

De eisen van de kliniek zijn ook erg streng. De kandidaat moet warme, zachte handen hebben, zodat de beestjes gedurende een lange tijd geaaid kunnen worden. Zonder een zachte, geruststellende stem hoef je ook niet te solliciteren. De beestjes moeten zich immers op hun gemak kunnen voelen en de kliniek is ervan overtuigd dat dit met een luide of zware stem niet kan. Ten slotte is er een pre, die nogal opmerkelijk te noemen is. Je moet namelijk de verschillende manieren van spinnen en miauwen kunnen onderscheiden, zodat je weet waar de beestjes om vragen.

Wanneer begonnen wij katten te knuffelen?

Katten worden al eeuwen gehouden als huisdieren. Toen de mens eenmaal doorhad hoe ze gewassen konden verbouwen, zag je dat de graanvoorraden veel muizen lokte. Omdat er hier genoeg kleine prooidieren waren, vertoonden de wilde katten zich ook steeds meer in deze omgeving. Dorpelingen zagen het nut van de beestjes wel in en namen de dieren ook mee naar huis, waar de katten uiteindelijk tam werden gemaakt.

Waarom kan een mens eigenlijk zo verzot zijn op een kat? Geloof het of niet, maar daar is een wetenschappelijke verklaring voor. Wanneer je aandacht besteedt aan je kinderen, komt het hormoon oxytocine vrij. Dat hormoon zorgt ervoor dat je makkelijker een band kunt opbouwen met de kleine. Hetzelfde hormoon komt echter ook voor bij katten en honden, die op dezelfde manier met hun kroost binden. Wanneer je aandacht geeft aan je kat of hond, komt het zogenaamde ‘knuffelhormoon’ ook vrij. Op deze manier vorm je een band met je huisdier.

Verhuis jij naar Dublin?

Zou jij voor de waanzinnigste beroepen naar Dublin verhuizen? Op zich een hele leuke stad, er is van alles te doen. Het salaris? Zo’n €25.000 per jaar. Je kan van je verblijf in Dublin dus zelf ook een feestje maken!

Ben jij die ene vriend of vriendin die na het feestje altijd wakker wordt met een andere kater dan de rest? Boek dan nu je vliegticket naar Dublin en laat de kliniek zien dat jij de ideale persoon bent om de vacature te vervullen!

Opzoek naar jou droombaan? Check alle startersvacatures op startersvacatures.nl. 

Deel dit bericht

Comments are closed.