Een ervaring als stage bij PwC

0
Leestijd: 2 minuten

‘PwC was voor mij geen bedrijf dat al langere tijd op mijn ‘lijstje’ stond. Niet omdat het mij niet aansprak, want ik richtte mijn pijlen wel op een consultancy bedrijf, maar omdat ik niet precies wist waar ik als econometrist binnen PwC zou terechtkomen. Via via hoorde ik van een afdeling met mensen met dezelfde studieachtergrond. Ik heb toen meteen gesolliciteerd. Tijdens de sollicitatieprocedure klikte het gelijk met alle mensen. Binnen PwC is Quantitative Analysis een hechte groep van 15 relatief jonge personen. Tien zijn 30 jaar of jonger, wat mij erg aansprak. In deze blog vertel ik meer over mijn stage bij PwC.

‘De sfeer’

‘De sfeer op de afdeling van mijn stage bij PwC heb ik als erg leuk ervaren. Als je goed werk geleverd hebt, krijg je hiervoor genoeg waardering. Iedereen helpt elkaar met de kleinste problemen. Als je een vraag stelt aan degene met wie je op dat moment in de kamer zit, stopt iedereen met wat hij of zij aan het doen is. Met z’n allen proberen we de vraagsteller dan even te helpen. Zelf heb ik ook af en toe iemand gevraagd naar mijn ‘probleem’ te luisteren. Dat leidde altijd weer tot nieuwe inzichten. Naast een goede sfeer op het werk was er ook een gezellige sfeer bij alle borrels en teamactiviteiten in de afgelopen maanden. Verjaardagen werden door iedereen druk bezocht, weekendjes weg waren een succes. In september doen we mee aan een hardloopwedstrijd, waarvoor we allemaal al druk in training zijn.

Terugblik

‘Terugkijkend op mijn stage bij PwC kan ik zeggen dat het voor mij een heel goede ervaring is geweest voor het ontdekken van mijn toekomstplannen. Het was voor mij de eerste keer dat ik een lange periode iedere dag naar kantoor ging. Dat was in het begin wel zwaar. Gelukkig waren de werktijden erg flexibel en kon ik soms een dagje thuis of op de VU werken. Zoals gezegd wilde ik kijken of ik meteen na mijn master zou gaan werken. In de eerste maanden was ik daar nog niet zo zeker van, maar daarna wende ik steeds meer aan het werkende leven. En vond ik het steeds leuker worden. Dat je hierover heel open kon zijn binnen de afdeling stelde ik erg op prijs. Ik ben nu niet alleen afgestudeerd, maar heb ook besloten dat ik wil gaan werken. Het liefst bij PwC. De afdeling Quantative Analysis is gelukkig ook positief over mij, dus de kans is groot dat ik kan blijven. Er is nog wat onzekerheid over de datum waarop ik kan beginnen, maar ik verwacht dat die snel duidelijk wordt.’

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij PwC? Of ben je nieuwsgierig naar andere leuke stages. Check dan alle afstudeerstages.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.