De eerste trainingsdag van Skyscraper Marleen

0
Leestijd: 2 minuten

Binnen het traineeship van Skyscrapers hebben de trainees iedere maand een trainingsdag. Samen met een klein groepje, waarmee de Skyscrapers vanaf het begin van het traineeship zijn ingedeeld, volgen ze de trainingen. Skyscraper Marleen vertelt je over haar eerste trainingsdag.

Trainingsdag 1: Agile & Lean

“Op dinsdagochtend begonnen we met onze allereerste training als ‘verse’ Skyscrapers: de Agile & Lean training. Deze werd gegeven door Ivar, een super leuke spontane man die ons eerst even rustig de dag liet starten met een kop koffie en goed aanvoelde wanneer wij er klaar voor waren om inhoudelijk te gaan beginnen.” De training volgt Marleen samen met Jasper, Laura en Yara. “Een klein groepje dus, maar dat was voor deze training perfect, omdat het af en toe best wat stof deed opwaaien en wij zo alle gelegenheid kregen om onze vragen op Ivar af te vuren.”

Eerst werd er een grote mindmap gemaakt om te kijken wat ze er al van wisten, want wat is agile eigenlijk? Agile is een (ontwikkelings)methode om wensen en eisen duidelijk te krijgen in korte overzichtelijke perioden. “Ivar begon zijn verhaal en legde ons super helder uit wat Agile nou precies is en hoe deze manier van management wordt gehanteerd bij verschillende projecten binnen organisaties. Hij gaf duidelijke voorbeelden en liet ons aan de hand van 12 principes zien hoe een organisatie mee kan bewegen met de wensen van diens klant.” Scrum is weer een onderdeel van agile, waar in het tweede deel van de training dieper op werd ingegaan.

“Ivar wist ons hier heel goed bij te helpen en door met hele concrete voorbeelden te komen viel het kwartje op een gegeven moment bij iedereen.”

“Scrum is een raamwerk wat voortgevloeid is uit het Agile gedachtegoed. Binnen het Scrum raamwerk bestaan er 3 rollen, 4 meetings en 2 lijsten en aan de hand van deze 9 zaken kan een project op een efficiënte manier gemanaged worden.” Dat klinkt best ingewikkeld, maar gelukkig weet coach Ivar op de juiste momenten bij te sturen. “Ivar wist ons hier heel goed bij te helpen en door met hele concrete voorbeelden te komen viel het kwartje op een gegeven moment bij iedereen.”

Na de lunch kreeg het groepje de opdracht om met Lego een groot project op te bouwen middels het Scrum raamwerk. “Dit was heel leuk, omdat je dan echt een beeld krijgt bij de theorieën die Ivar daarvoor uiteengezet had. De sfeer zat er goed in en met zijn vieren hebben we een mooie stad van de toekomst gebouwd.” Dit was het laatste onderdeel van de Agile/Scrum training, maar niet het einde van de dag. Tijd om te gaan sporten! “Ik vind de bootcamplesjes van Wesley altijd leuk. Ook flinke spierpijn van gekregen, haha.”

Dat was Marleen’s eerste trainingsdag! De volgende keer gaan ze verder met het onderdeel Lean. Wat de andere onderwerpen zijn van de trainingen houden we nog even geheim. Ben je op zoek naar hoogopgeleid talent zoals Marleen? We denken graag met je mee!

Deel dit bericht

Comments are closed.