De meest vreemde beroepen ter wereld!

0
Leestijd: 3 minuten

Hoe leuk sommige baantjes ook zijn; de meeste beroepen zijn niet heel erg origineel. Vaak komt het er toch gewoon op neer dat je van 9 tot 5 bezig bent. Meestal gewoon op een stoel, achter een bureau. Toch bestaan er hele vreemde beroepen waarvan je eigenlijk niet kan geloven dat ze echt bestaan. Kunnen mensen híer hun geld mee verdienen!? Sollicitatieblog zet de meest bizarre beroepen voor jou op een rij!

1. Panda-nanny

We trappen de lijst van bizarre beroepen maar meteen goed af. De eerste job is voor wie er meteen smelt als er een pandafilmpje voorbijkomt op Facebook. Dit is dan natuurlijk de ultieme droombaan. Bij het ‘China Giant Panda Protection and Research Center’ in Ya’an, verdient een panda-nanny ongeveer €29.000 op jaarbasis. De werkzaamheden? Het knuffelen, spelen en voeren van panda’s. Je doet je werk goed als de panda zich geliefd voelt. En oh ja: je krijgt de beschikking over een SUV.

2. Kippenvanger

Van een baan met een positieve lading naar een baan met een negatieve lading. Een kip die door de kippenvanger gevangen wordt, heeft meestal niet zoveel toekomst perspectief. De kippen worden in de meeste gevallen na het vangen in trucks geladen om vervolgens geslacht te worden. Ook worden kippenvangers weleens ingezet om zieke kippen van de rest te scheiden. Een kippenvanger verdient meestal zo’n €10 per uur, maar in landelijke regio’s worden kippenvangers regelmatig zwart uitbetaald. Het loon kan oplopen naar een ruime €20 per uur.

3. IJsbergjager

Ja, je leest het goed. Er zijn mensen op deze wereld die zich ijsbergjagers mogen noemen.. Het beroep houdt echter wat anders in dan je misschien verwacht had. De ijsbergjagers struinen de zeeën af om ijsbergen te zoeken die van de poolkappen zijn afgebroken. Voordat deze brokken helemaal gesmolten zijn, worden ze door de jagers opgevist. Verschillende partijen, waaronder producenten van alcoholhoudende dranken, betalen veel geld voor het puurste drinkwater ter wereld. Een flesje van 33cl levert al snel €15 op. Geen plannen voor de zomer en ken je iemand met een boot? Ferb, ik weet wat we gaan doen vandaag!

4. Dierenvoeding proeven

Als je een huisdier hebt, vraag je jezelf vast weleens af hoe dat voer nou smaakt. Ben jij  iemand die dit schaamteloos wel eens probeert? Let dan even goed op. Je kunt er namelijk goed mee verdienen! Bedrijven hebben mensen nodig die feedback geven op de structuur en de smaak van het voer voordat het op grote schaal geproduceerd wordt. Als proever hoef je het voer vanwege gezondheidsrisico’s niet door te slikken. Dat scheelt weer! De proevers verdienen er een goed salaris mee; gemiddeld verdient de brokkenpropper €38.000 per jaar.

5. Meubilair tester

Over bizarre beroepen gesproken.., je hebt hier waarschijnlijk weleens van gehoord. Maar het blijft eigenlijk gewoon heel vet. Een robot of een computer kan natuurlijk geen feedback geven op hoe lekker een stoel zit. Andere zaken waar het meubilair op getest wordt zijn veiligheid en gebruiksgemak. Je zal gedurende je carrière een hoop verschillende stoelen, tafels, banken en krukjes beoordelen vanuit verschillende invalshoeken. Het salaris is ook niet mis; een tester verdient gemiddeld €30.000 per jaar.

Stond jouw droombaan hier toevallig niet tussen? Aarzel dan niet en ga meteen op zoek naar een vacature. Zo heb je met verjaardagen ook weer iets leuks te vertellen over je dagelijks leven. Ben je niet zo van dierenvoeding, ijsbergen of stoelen? Treur niet. Houd Sollicitatieblog in de gaten, we hebben bijvoorbeeld ook al een blog met de leukste beroepen voor je in de aanbieding!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.