Alles over het sollicitatieprocedure van HP

0
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je gaat solliciteren bij HP zul je, afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, een bepaalde sollicitatieprocedure moeten doorlopen. Hieronder zullen we globaal de sollicitatieprocedure weergeven.

Interviews

De eerste twee stappen in de sollicitatieprocedure bestaan uit een telefonisch interview en een eerste gesprek. Het telefonische interview zal vooral gaan over de sollicitant en over de motivatie om voor HP te komen werken.

Daarna volgt een eerste gesprek met een test. De vragen in deze test zijn heel verschillend, van vragen over managementstijl tot het specifiek uitleggen hoe de sollicitant met een bepaalde situatie zou omgaan. Dit gesprek duurt meestal iets minder dan een uur.

Interview tips

HP wil graag zien dat de sollicitant zichzelf is en laat zien hoe hij/zij met bepaalde situaties omgaat. De sollicitant moet zeker zijn van zijn antwoorden en niet bang zijn om even de tijd te nemen om na te denken over wat het verstandigst is om te zeggen.

Assestment center

Wanneer het nodig is om een assesment af te leggen dan gebeurt dat vaak als volgt: allereerst zal er in twee groepen een taak uitgevoerd moeten worden, meestal binnen ongeveer 35 minuten. Oud deelnemers beschrijven deze test als uitdagend. Zij geven aan dat er gedurende de test nieuwe factoren aan worden toegevoegd. Na deze test vindt er vaak een korte pauze plaats waarin de deelnemers kunnen praten met werknemers van HP. Na de pauze gaat het assesment verder met twee delen. In het eerste deel moet de sollicitant een presentatie voorbereiden over een vooraf bepaald onderwerp in 10 minuten, deze presentatie moet vijf minuten duren. Het tweede gedeelte is een individueel interview met de sollicitant. Binnen twee weken krijgen de sollicitanten bericht of het assesment al dan niet succesvol is afgelegd.

Ben je op dit moment aan het solliciteren of ga je binnenkort solliciteren? Check dan deze easy tips voor een je gaat solliciteren.

Deel dit bericht

Comments are closed.