De week van… Elisa

0
Leestijd: 3 minuten

Maandag

Voor de implementatie van een KPI Dashboard heb ik input nodig vanuit verschillende hoeken van de organisatie. Dit heb ik met 4 teams gecommuniceerd en deadlines voor het leveren van de input zijn vastgesteld. Vandaag ook aan de slag geweest met een assessment naar de volwassenheid van de organisatie. Wat ik leuk vind aan het managen van dit project, is de faciliterende rol die ik heb en het samenwerken met zelfstandige experts. Ik maak een opzet van de tussentijdse resultaten en heb een meeting met mijn manager hierover. We bespreken de voortgang van dit project en ik deel de voortgang ook met het team.

Ik wil de resultaten op een creatieve manier weergeven en ga daarom vrijdag samen met Martine Prins, ook een IM YSE-er, hierover nadenken.

Dinsdag

In de ochtend start ik met een paar interviews voor eerder genoemde assessment. Daarna heb ik met mijn manager over mijn nieuwe opdracht. Behalve dat we het er beiden over eens zijn dat ik hier nog van waarde kan zijn, merk ik ook dat ik het hier zo naar mijn zin heb en nog veel kan leren. Het plan is om langer te blijven.

Ik werk daarna mijn project intake plan uit voor mijn nieuwe opdracht. Dit is ter voorbereiding van het project intake gesprek die binnenkort zal plaatsvinden. Daarnaast doen we een final review van mijn eerste opdracht. Deze bereid ik vandaag ook alvast voor.

Woensdag

Volgende week vinden er een aantal regionale meetings met het team plaats waarvan ik verantwoordelijk ben geweest voor de implementatie van de overlegstructuur. Op 18 september 2015 organiseer ik samen met Marieke van den Engel, een IM YSE-er, een Lean IT college tour. Via een associate bij YSE lukt het om een aantal interessante sprekers voor die dag te hebben. Ik bereid de slide decks voor en vraag aan het team om deze voor volgende week voor te bereiden. Wat ik bijzonder vind aan deze meetings is dat dit een meeting is waar alle deelnemers input leveren. Kennis en kansen worden met elkaar gedeeld. Dat vind ik belangrijk aangezien wij diensten overal ter wereld leveren en ons team verspreid over de wereld werkt.

Daarnaast is dit de tijd van de maand waarbij ik mijn agenda voor 1 á 1,5 maand vooruit plan: wanneer heb ik waar welke meetings? Zal ik nog ruimtes reserveren? Wanneer zijn mijn volgende gesprekken met mijn peoplemanager? Wanneer heb ik welke trainingen?

Donderdag

Ik houd me vandaag voornamelijk bezig met de communicatie met de business. Wat is nodig om te communiceren wil de nieuwe IT organisatie voor onze klanten werken? Ik heb hier een aantal gesprekken over met collega’s van Supply en met een collega van een andere business area binnen Demand die met hetzelfde bezig is. Na het verwerken van de gesprekken werk ik samen met een collega aan een nieuwsbrief. Het doel daarvan is om onze klanten op de hoogte te houden van IM projecten.

Vrijdag

In de ochtend starten we met een College Tour Networking, gegeven door Michel Verspui. Hij deelt zijn visie op netwerken met de vele YSE-ers die deze ochtend zijn aangeschoven. Heel interactief en nuttig. Ik bedenk wat mijn visie op netwerken is en besluit om er een keer een blog over te schrijven. In de middag ben ik nog een uurtje aan het brainstormen met Martine en samen komen we tot een goed idee om de resultaten van het assessment op een creatieve manier weer te geven.

Vervolgens houd ik me nog bezig met de organisatie van een College Tour. Op 18 september 2015 organiseer ik samen met Marieke van den Engel, een IM YSE-er, een Lean IT College Tour. Via een associate bij YSE lukt het om een aantal interessante sprekers voor die dag te hebben. De bel gaat om 17:00 en dan is het tijd voor de borrel!

Deel dit bericht

Comments are closed.