De week van… Tim

0
Leestijd: 3 minuten

Maandag

Deze maandag ben ik verder gegaan met een proposal voor Zehnder Group. Mijn collega’s Wouter en René hebben goede contacten bij Zehnder en ze hadden recentelijk de week ervoor een workshop gegeven voor Zehnder op ons kantoor. Om de sales een boost te geven heeft Zehnder gevraagd of wij een voorstel kunnen doen voor het maken van Sales Battlecards. Het is zeer leerzaam om aan zo’n proposal te kunnen schrijven en het is nog leuker als je zelf ook een grote invloed mag hebben op wat we willen en kunnen leveren bij de klant. Twee collega’s hebben afzonderlijk feedback gegeven deze dag die ik daarna ook gelijk verwerkt heb ik het proposal. De senior consultants hebben al zeer vaak offertes gemaakt en zij kunnen je uitstekend van bruikbare en handige tips. Sales is een gebied dat ik erg interessant vind en deze dag was zeer leerzaam op dat gebied.

Dinsdag

Naast het voorstel van Zehnder was is er ook gevraagd of iemand aan wilde haken bij een voorstel voor het Economic Board Utrecht. Dit ging over het bouwen van een alliantie voor de ciculaire economie en dan speciaal gericht op de sloop en bouwsector in de regio Utrecht. Deze ochtend was ik bezig met het verzamelen van referenties die gebruikt kunnen worden voor ons voorstel en aan het einde van de ochtend heb ik deze naar Mathijs opgestuurd. Mathijs is actief bij Outside Inc., een zusteronderneming van Kirkman Company, ook horende bij het Powered by Meaning Netwerk. Samen met Mathijs heb ik gewerkt aan dit proposal in Google Docs. Dit werkt goed en het werkt voor mij ook motiverend om te zien dat we samen op hetzelfde moment aan het voorstel aan het schrijven zijn. Later in de middag ben ik me op de website nog meer gaan verdiepen in Zehnder en heb ik nog aanpassingen gemaakt aan dit voorstel. Het was weer een afwisselende en leerzame dag.

Woensdag

Een collega vroeg aan me of ik een template had wat hij kon gebruiken voor het plannen van een evenement. Vaak (her)gebruiken wij templates van elkaar en een planning voor een evenement is erg handig en dit kan makkelijk hergebruikt worden. Daarnaast heb ik me ook bezig gehouden met het maken van een contactenlijst waarbij de contacten van een partner uit CRM (een interne database met contacten) en de contacten van LinkedIn werden samengevoegd. Het ging hierbij om duizenden contacten. Het is niet de leukste klus om te doen maar de laatste jaren heb ik erg veel met Excel gewerkt en het maken van deze lijst ging dan ook relatief snel. Deze contactenlijsten zijn erg waardevol voor bedrijven en voor bedrijven in de consultancy branche in het bijzonder. Doordat je niet op een opdracht zit werk je steeds meer samen met verschillende collega’s. Dit is leerzaam maar het is zeker ook leuk om met meerdere directe collega’s samen te werken.

Donderdag

Kirkman Company bestaat uit verschillende practices (dit zijn een soort kennisgebieden) en elke consultant is aangesloten bij een practice. De practice waar ik bij ben aangesloten heet New Economy en het is een relatief nieuwe practice. We hebben besloten dat de focus meer op sales moet komen te liggen en dit is ook een belangrijk onderdeel als je verder wilt groeien als consultant. Samen met een ervaren collega hebben we een manier bedacht om contacten te gaan benaderen. Ik merk dat veel consultants hun eigen manier hebben om contacten te benaderen en dat iedereen een andere voorkeur heeft. Wel merk je dat het goed is om hier over na te denken en dat niet alleen het onderhouden van je netwerk, maar zeker ook de manier van het benaderen van (potentiële) klanten zeer belangrijk is.De strategie die we bedacht hebben heb ik verder uitgewerkt en de juiste contacten heb ik bij elkaar gezocht om te gaan benaderen.

De dag heb ik nog gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten voor het voorstel van EBU. Hierbij heb ik ook geprobeerd om op een duidelijke en creatieve manier (met lego builder in chrome) de tijdslijnen en planning duidelijk te maken in het voorstel. Het was een dag die me veel voldoening gaf omdat ik twee (manier van benaderen van contacten & proposal voor EBU) heb kunnen afronden.

Vrijdag

Deze vrijdag had ik heel de dag training van Horizon Training en Ontwikkeling, met deze partij werkt YSE vaker samen. Deze training is onderdeel van ons traineeship en het zijn vaak lange maar goede trainingen. Fijn is dat we altijd met hetzelfde groepje zijn en dat we elkaar al goed kennen. Het was een training die erg inging op het benutten van je eigen kracht en het kijken naar de toekomst. We moesten allemaal minimaal één voorbeeld geven over wanneer je in je kracht stond. Dit was gaaf om te zien van je collega’s en ik denk dat het ook goed is om hierover te praten en na te denken. In de middag kregen we de bekende speech van Steve Jobs die hij voor afgestudeerden van Stanford heeft gehouden te zien en wij hebben allemaal een eigen versie gemaakt van een dergelijke speech. De speeches waren maar een aantal minuten lang maar ik merkte dat het bij iedereen uit de grond van zijn hart kwam en dat was boeiend en gaaf om te zien. Een goede afsluiter op weg naar het weekend.

Deel dit bericht

Comments are closed.