Doen waar je gelukkig van wordt

0
Leestijd: 2 minuten
Na mijn afstuderen, wilde ik zo snel mogelijk een leuke en passende baan vinden. En mijn theoretische kennis toepassen in de praktijk. Tijdens het schrijven van motivatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken, werd ik door mijn zwager geïntroduceerd bij Capgemini. Na een belletje met recruitment mocht ik op gesprek.

De juiste baan vinden

Wat een functie precies inhoud en wat er van je verwacht wordt? Dat is altijd lastig in te schatten. Tijdens het gesprek met de recruiter van Capgemini werd duidelijk dat er wel het een en ander verwacht werd in de rol waar ik eigenlijk nog geen ervaring had. Maar ondanks mijn achtergrond in user experience, sta ik altijd open voor nieuwe ervaringen en andere uitdagingen. Dus was ik erg enthousiast en startte ik uiteindelijk in januari als Young Professional bij Capgemini.

Van UX designer naar frontend developer

De eerste weken binnen Capgemini was ik zoekende. Ik werd gezien als front-end developer in plaats van UX designer, wat is van origine natuurlijk ben. Zo volgde ik een 6-weekse front- end training waar ik alles leerde over HTML, CSS en Javascript. Maar al snel kwam ik erachter dat dit niet helemaal mijn ding was. Wat mij vooral is bijgebleven uit de eerste dagen bij Capgemini, is dat je ‘bold’ en ‘transparant’ moet zijn en vooral plezier moet hebben in je werk. Dus ging ik het gesprek aan met mijn manager en besloten we samen verder te kijken naar een rol die beter bij mij past, terwijl ik ondertussen de front-end training gewoon afrondde..

Veel mogelijkheden en kansen om nieuwe skills te leren

Verschillende opties kwamen voorbij en na het afronden van de front-end training besloot ik mij te gaan certificeren in Pega, software voor voornamelijk business process management en customer relationship management. Door deze certificering kreeg ik wel uitzicht op leuke projecten en klanten, maar toch bleef een rol als UX-designer constant in mijn hoofd zitten. Toen intern een aanvraag voor twee UX-designers bij een grote financiële instelling voorbijkwam, besloot ik hierop te reageren. Een week later ontving ik een uitnodiging voor een gesprek en de maandag daarop begon ik als UX-designer.

Doen waar je gelukkig van wordt

Waar ik mij nu dagelijks mee bezighoud? Van business vergaderingen bijwonen tot het vormgeven van een button. Want ook al zag ik mezelf niet als front-end developer werken, de training heeft wel bijgedragen aan mijn kennis. En ik kan nu beter meedenken met de ontwikkelaars waar ik mee samenwerk. Na zo’n vier maanden op dit project weet ik dat het de juiste keuze was om door te gaan met user experience. Ik ben blij dat ik binnen Capgemini de kans kreeg om een opdracht te vinden die bij mij past en waar ik mijn energie in kwijt kan. Waar ik over een paar maanden sta? Geen idee. Misschien wel bij een andere toffe klant als UX-researcher of op een opdracht in het buitenland.

Ben je een young professional en wil jij je passie vinden? Solliciteer direct bij Capgemini.

 

Werken bij Capgemini

 

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.